spot_img
12.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 15, 2024
Altele
  AcasăActualitateControl ITM în carierele miniere. Angajați fără echipament de protecție

  Control ITM în carierele miniere. Angajați fără echipament de protecție

   

  Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj a demarat un control la Complexul Energetic Oltenia (CEO), în urma ultimelor accidente de muncă înregistrate la această unitate.

  O serie de probleme au fost depistate la cariera Jilț, unde angajați nu purtau echipamente de protecție.

  „Ca urmare a ultimelor evenimente de muncă înregistrate la angajatorul Societatea Complexul Energetic Oltenia, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au demarat de urgență, în data de 19.09.2022, un control inopinat pentru verificarea respectării de către acesta a prevederilor legale privind securitatea și sănătatea lucrătorilor.

  În timpul efectuării controlului la Cariera Jilț Nord au fost constatate neconformități care se referă la permiterea desfășurării activității lucrătorilor fără ca aceștia să poarte echipamentele individuale de protecție.

  Controlul va fi finalizat în data de 23.09.2022 la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, urmând a fi dispuse măsuri legale în consecință, iar angajatorul va fi sancționat contravențional în conformitate cu prevederile legale“, se arată într-un comunicat de presă al ITM Gorj.

  Angajatorul este obligat să asigure securitatea în muncă

  Asigurarea securității în muncă este obligația angajatorului. „Menționăm faptul că angajatorii au obligația de a asigura securitatea și sănătatea lucrătorilor în toate aspectele legate de muncă”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!