spot_img
27.5 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 25, 2023
Altele
  AcasăActualitateDe când se va putea circula din nou pe Transalpina, de la...

  De când se va putea circula din nou pe Transalpina, de la un capăt la celălalt

  Comisia mixtă care va lua o hotărâre cu privire la redeschiderea circulației pe Transalpina, cel mai înalt drum din țară, este așteptată să revină pe data de 10 iunie.

  Reprezentanții mai multor instituții au venit pe Transalpina înainte de vacanța de Rusalii, însă au constatat că nu sunt îndeplinite toate condițiile de siguranță pentru redeschiderea circulației între localitățile Rânca și Obârșia Lotrului, în zona unde drumul traversează cele mai înalte zone din Munții Parâng.

  „Estimăm că în data de 10 iunie se va mai întruni o dată comisia pentru a verifica situația drumului și atunci s-ar putea redeschide. Să sperăm că din data de 11 iunie vom putea circula pe acest frumos drum“, a spus prefectul de Gorj, Iulian Popescu.

  Transalpina, preluată de către Ministerul Transporturilor

  Transalpina a fost preluată de către Ministerul Transporturilor, astfel încât în perioada următoare pot fi efectuate o serie de lucrări de reparație.

  „Responsabilii Ministerului Turismului au confirmat că s-au încheiat toate aspectele juridice între constructorul Romstrade și Ministerul Transporturilor, astfel încât acum drumul este preluat complet de către stat și vom avea avea în perioada următoare o evaluare și un proiect ale unor investiții majore de reabilitare și îmbunătățire a drumului, de la condițiile se siguranța până la ceea ce înseamnă refugii și calitatea asfaltului“, a mai precizat Iulian Popescu.

  Transalpina are o lungime de 150 de kilometri și ajunge la o înălțime de 2.145 de metri în pasul Urdele. Transalpina este unul dintre cele mai importante drumuri turistice din România, alături de Transfăgărășan.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: