spot_img
19 C
Târgu Jiu
duminică, mai 28, 2023
Altele
  AcasăActualitateDe ce a desființat municipalitatea mai multe cișmele din Târgu Jiu!

  De ce a desființat municipalitatea mai multe cișmele din Târgu Jiu!

  La pompaAutoritățile din Târgu Jiu au desființat mai multe cișmele din oraș. Măsura a fost blamată de cetățenii care susțin că, în felul acesta, se creează un beneficiu mediului de afaceri din oraș. Autoritățile susțin, însă, că decizia a vizat doar pompele folosite în alte scopuri decât cele pentru care au fost create.

  Uneori, în Parcul Central, cișmeau din apropierea Muzeului de Artă este închisă. În cartierul Narciselor, singura cișmea a fost înlocuită cu un hidrant, iar în zona 9 Mai pompa de apă destinată cetățenilor a fost scoasă definitiv. Și în alte cartiere din Târgu Jiu au dispărut cișmelele de apă, doar în centrul orașului acestea încă fiind la-ndemâna cetățenilor. Oamenii sunt revoltați, acuzând că municipalitatea încurajează comerțul în defavoarea lor. “Să spună primarul Romanescu de ce au desființat majoritatea pompelor de apă din oraș. Știm cu toții, să cumpărăm de la magazine. E mai bine așa! Ce contează dacă avem sau nu bani”, este doar unul din comentariile aduse pe o rețea de socializare de un târgujian, ca reproș la adresa autorității publice locale.

  Municipalitatea susține că lucrurile nu stau așa cum sunt prezentate de unii cetățeni. Primarul Marcel Romanescu afirmă că a fost nevoit să reducă consumul de apă după ce, în unele cazuri, cișmelele erau folosite în treburi casnice.
  „Aveam cișmele stradale unde se spălau mașini, haine, covoare, se udau grădini. Nu e normal! Acum, sincer, dacă aș fi pe mână cu mediul de afaceri, asta ar trebui să fac, să le desființez. Am încercat să le eliminăm doar pe cele din periferie, unde se mufau cetățenii pentru treburi casnice. Cișmele cele mai importante sunt acolo unde cetățenii pot să aibă acces la ele”, a transmis primarul Municipiului Târgu Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. Cum poți afirma don. primar că oamenii se mufau la cișmelele stradală că sa spele mașini ,să ude gradinile , să spele rufe, din ce put al gândirii ai scos acest motiv de a închide cișmelele? Cetățenii au dreptate, cineva trebuie sa profite de această canicula.Te rugam sa ne arăți și nouă cum te poți mufa la o țâșnitoare la care ptr a bea o gură de apă trebuie sa stai aplecat 1-2 minute, așa este debitul de mare, deci, minciună.Te-a găsit economia la apă, pai atunci nu mai spala nici străzile, nu mai udă nici florile.Lasa că la alegeri o să te lăsăm și noi cu ochii în soare și gura uscată.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: