spot_img
20.8 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 24, 2023
Altele
  AcasăActualitateDepozitul de la Bălești acuzat de poluare va fi mutat la Rovinari

  Depozitul de la Bălești acuzat de poluare va fi mutat la Rovinari

  Omul de afaceri bucureștean acuzat de poluare de către localnicii din comuna Bălești își va muta activitatea pe raza orașului Rovinari, pe un teren care aparține Complexului Energetic Oltenia. Depozitul de materiale reciclabile va fi mutat pe un teren aflat pe o fostă haldă de steril, departe de locuințe. Anunțul a fost făcut de către Ioan Rădulescu la o întâlnire pe care a avut-o la sediul Prefecturii Gorj cu locuitorii dintr-un bloc din comuna Bălești, care sunt amenințați de acesta cu evacuarea, pentru că primește mereu reclamații din partea lor pentru poluare. 19 familii sunt afectate de această situație. Acestea au cumpărat apartamentele la scurt timp după anul 1990. În urmă cu doar câțiva ani, omul de afaceri Ioan Rădulescu a cumpărat mai multe active, imobile și teren, de la o fostă societate, printre care și terenul de sub bloc. Greșeala ar fi fost comisă de către notarul care a perfectat tranzacția omului de afaceri. Acesta le cere o păsuire de un an de zile localnicilor până când își va muta activitatea, iar, în schimb, se angajează că va întocmi un act notarial prin care va ceda terenul de sub bloc, deși proprietatea lui este sub semnul întrebării.

  „Domnul Rădulescu și-a arătat disponibilitatea de a merge la notar cu dumnealor și să dea o declarație din care să rezulte că este dispus să renunțe la acțiunea de evacuare, dar dumnealui condiționează acest lucru prin păstrarea activității pentru un an pe actualul amplasament. Dumnealui a făcut câțiva pași concreți, în sensul că a închiriat un teren la Rovinari și a obținut un certificat de urbanism pentru acel teren și trebuie să întocmească o serie de documentații, un Plan Urbanistic Zonal și documentații de autorizare. Acele documentații durează cel puțin șase luni. După ce obține acele autorizații, dumnealui poate să înceapă relocarea activității. Este dispus să se mute cu totul, chiar și cu procesul de producere a sticlei pisate. Locuitorii sunt dispuși să înceteze cu reclamațiile în schimbul hârtiei notariale, că renunță la acțiunea de a intra în posesia apartamentelor.

  Este vorba de o dublare a unor acte. Și dumnealui are un rând de acte din care rezultă că este proprietar pe terenul de sub bloc“, a spus prefectul de Gorj, Corneliu Răducan.

  A concesionat 19 hectare de teren de la CEO

  Ioan  Rădulescu a precizat că a concesionat de la CEO o suprafață de 19 hectare de teren: „Am concesionat o suprafață de 19 hectare de teren. Este la distanță de locuințe. Eu am o activitate care nu poluează. Eu fac colectarea deșeurilor și reciclare. Avem studii că pulberile acelea nu sunt în atmosferă. Eu am nevoie de un an de zile să mut toată fabrica“.

  Acțiune în instanța de judecată

  Mădălin Ungureanu, primarul comunei Bălești, spune că, în cazul nu se va găsi o soluție, seva deschide o acțiune în instanța de judecată pentru corectarea acestei erori: „Blocul este băgat eronat în actele de proprietate. Acel bloc trebuia scos din actele de proprietate pe care domnul Rădulescu le deține din actele de proprietate, fiind cumpărător de bună credință cum la fel au fost și locatarii blocului, prin contractele de vânzare cumpărare. Merge de bună credință și cedează terenul de sub imobil, dacă nu vom merge alături de locatari cu acțiune în instanța de judecată și ne vom constitui parte civilă cu această acțiune și voi cere anularea parțială a actului de proprietate. Nu îmi convine ca primar să își părăsească activitatea, dar dacă s-a stabilit că poluează trebuie să își reloce activitatea. Este vorba de 30 de localnici din comună care lucrează la această unitate“.

  Societatea are ca obiect de activitatea colectarea și reciclarea a ambalajelor.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: