spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Altele
  AcasăActualitateDezvăluiri făcute de angajatul unei firme care introduce rețeaua de canalizare într-o...

  Dezvăluiri făcute de angajatul unei firme care introduce rețeaua de canalizare într-o comună din Gorj

  Un localnic din comuna Brănești, care lucrează la o societate care se ocupă de introducerea rețelei de canalizare în localitatea lui, face o serie de dezvăluiri cu privire la modul în care se execută această lucrare. Ion Ilina, din satul Gilortu, spune că nu se respectă măsurile de protecție a muncii: „Nu s-a respectat nimic din normele de protecție față de personalul angajat. Fac precizarea că această firmă lucrează fără panouri de protecție a malurilor și a produs distrugeri  în comuna  noastră. Drumul județean și cele comunale sunt distruse din cauza acestei firme, pentru că pământul s-a surpat cu asfalt cu tot mai mult din jumătatea drumului. Nu sunt panouri de protecție, iar săpătura în unele locuri depășește patru metri adâncime“. Localnicul spune că nu a lipsit mult să fie victima unui accident de muncă.

  Acesta mai reclamă că lucrarea nu este executată în mod corespunzător: „Conducta de canalizare în unele locuri este spartă sau de mai multe ori fisurată  (doar sunt plătiți la metru și ce mai contează cum este introdusă când nu o verifică nimeni). Căminele au fost instalate pe șanț unde toată apă pătrunde în ele la ploaie și sunt sudate ca sa nu mai vadă nimeni ce este în ele. Eu știu că am lucrat si așa mi se ordona, să facem metraj mult. Sunt introduse și trei țevi pe aceeași săpătură, țeava  mare de canalizare, țeava de racord de canalizare si conducta cu alimentare de apă, ceea ce este interzis, adâncimea fiind mare țeava de racord sa strangulat din fata căminului. (…) Lucrarea nu va funcționa în veci“.

  „S-au sudat capacele pentru că au început să se fure din robineții“

  Gheorghe Stoichițoiu, primarul comunei Brănești, spune că lucrarea este verificată de un diriginte de șantier și că sunt : Sunt oameni vigilenți și lucrarea este în execuție. În plus, lucrarea este urmărită în privința modului în care se realizează. Sunt oameni de specialitate care stabilesc calitatea execuției. Poate că el are problemele cu firma în care lucrează și poate că nu și-a primit salariu. Poate se va termina într-un an sau un an și jumătate. S-au sudat capacele pentru că au început să se fure din robineții de apă. Lucrarea este realizată de o firmă mare și poate că a subcontractat anumite lucrări

  Se introduce rețeaua de canalizare în toată comuna. Investiția este realizată în procent de 35-40%. Fondurile sunt asigurate prin PNDL“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: