spot_img
15.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Altele
  AcasăActualitateDirectoarea Liceului din Turburea, amenințată cu demiterea

  Directoarea Liceului din Turburea, amenințată cu demiterea

  Conflictul de la școala din Turburea este departe de a se încheia. Educatoarea care a mutat o grupă de copii în grădinița care nu a fost autorizată să funcționeze de Inspectoratul Școlar Județean Gorj nu a fost sancționată deoarece nu s-a constituit Comisia de Disciplină, așa cum solicitase Inspectoratul Școlar Județean Gorj.

  Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Gorj ia în calcul să o demită pe directoarea liceului: „Am sunat-o pe doamna director de la Liceul din Turburea și i-am so0licitat să vină până la sediul Inspectoratului Școlar a doua zi de dimineață. S-a prezentat și am întrebat-o dacă a dispus Comisie de disciplină și dacă a aplicat vreo sancțiune, conform pașilor din metodologie, acelei educatoare care se mutase câteva zile cu preșcolarii acolo, pentru că așa o somase primarul localității. Când am aflat acest lucru, i-am solicitat directoare să constituie o Comisie de disciplină care să aplice o sancțiune acestei angajate care nu a respectat ce avea de făcut. A spus că va face lucrul acesta, dar a motivat ulterior că nu a constituit Comisia de disciplină, deoarece profesorii nu au vrut să intervină. Nu a înțeles că dumneaei trebuie să dispună, nu trebuie să roage profesorii să facă ceva. În acest Consiliu Profesoral în care doamna educatoare suplinitoare a fost votată să facă parte din această comisie dumneaei a girat acest vot la profesorilor. Au fost două greșeli la rând pe care le-a înfăptuit.

  Nu voi lăsa acest lucru nesancționat. Orice director cu delegație poate fi schimbat din funcție în orice moment. Iau în calcul și acest lucru“, a spus Dana Constantinescu, inspectoratul general școlar, la o emisiune de televiziune.

  Cadru didactic suplinitor, în comisia pentru ocuparea posturilor de directori

  O altă nemulțumire a conducerii Inspectoratului Școlar Județean Gorj a constat în numirea în Comisia pentru concursul pentru ocuparea posturilor de directori a unui cadru didactic care nu este titular: „Una dintre profesoarele desemnate de Consiliul Profesoral să facă parte din comisia pentru Liceul Turburea nu era titulara școlii. Era o educatoare care era suplinitoare pe o perioadă determinată. Consiliul Profesoral a votat-o, iar directorul unității de învățământ a girat acest vot al Consiliului Profesoral, lucru care nu a fost în regulă. Am aflat de această situație și înainte de începe proba de concurs și am mers la comisie să-i explic că nefiind titular al școlii, atunci trebuie să folosim un membru supleant al Consiliului Profesoral“, a mai spus Dana Constantinescu.

   

   

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: