spot_img
19.7 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 24, 2023
Altele
  AcasăActualitateDirector: “În trei ani de zile nu vom mai exista ca liceu”

  Director: “În trei ani de zile nu vom mai exista ca liceu”

  Restrângerea claselor de a IX-a duce la închiderea liceelor. Cele mai mari probleme sunt în mediul rural unde există unități care riscă să pună lacătul pe ușă. La Baia de Fier singura clasă de a boboci este trecută pe lista desființări. Se face apel la parlamentari pentru ca unitatea să nu fie închisă.

  Conducerea Liceului Tehnologic de la Baia de Fier a solicitat Inspectoratului Școlar Gorj o singură clasă de a IX-a pentru anul școlar 2021-2022. Cererea a fost respinsă ca urmare a restrângerii numărului de clase. Oficialii unității se temă că liceul va dispărea. “Noi am cerut două clase, una de liceu și una profesională. Avem 20 de elevi din Baia de Fier dar mai vin undeva la 15 din zonele apropiate nouă, doar pentru liceul. Și pentru școala profesională sunt cereri. Zona noastră de sub munte, Novaciul are 4 clase și noi aveam două. Acum fără acea clasă nu mai avem clasă de liceu, de a IX-a. Nu știu ce statut vom avea peste trei ani când cei care sunt acum a X-a vor absolvi. Suntem singurul liceu din județul Gorj care pierdem tot, alte licee pierd o clasă, două, noi pierdem singura clasă. Vom rămâne doar cu profesională, practic, în trei ani de zile nu vom mai exista ca liceu. Sunt copii care doresc la liceu nu la profesională dar nu-și permit să plece la Târgu Jiu sau Novaci. Anul acesta este o problemă dar pentru următorii ani avem cereri. Nu ne așteptam să dispară clasa noastră.  Nu am avut niciodată promovabilitate zero. Am avut și promovabilitate de 99% când ne-au rămas toți copiii de a VII-a, în urmă cu patru ani.Am înțeles că numai câteva județe sunt în situația aceasta, la nivel national nu ar fi probleme cu numărul de elevi”, a transmis Dan Panduru.

  Sprijin parlamentar

  S-a depus un memoriu la Ministerul Educației. Între timp și parlamentarii de Gorj sunt solicitați să intervină. Aleșii PSD critică vehement deciziile luate de conducerea Inspectoratului Școlar Gorj. “Pe langa schimbarea majoritatii directorilor de unitati scolare din judetul Gorj, conducerea ISJ Gorj pregateste inca un abuz : desfiintarea mai multor clase ale mai multor licee din județ Un exemplu concret: se doreste desfiintarea unei clase a IXa de la Liceul Tehnologic din Baia de Fier, desi argumentele ca acest lucru sa nu se intample sunt multiple:

  – numarul de elevi din acea zona poate sa acopere lejer clasele solicitate

  – in zona sunt foarte multi copii ce provin din medii defavorizate si care nu isi permit sa faca naveta la alte unitati de invatamant situate la distanta.

  – Liceul de la Baia de Fier a obtinut acreditarea ARACIP avand in implementare o serie de proiecte cu finantare europeana

  Evident, reducerea numarului de clase poate avea ca efect si reducerea numarului de profesori iar in viitor se poate vorbi chiar despre desființarea Liceului Tehnologic de la Baia de Fier. NU ESTE DE AJUNS CA IN VREMEA GUVERNARII PDL s-au taiat pensii si salarii, ca s-au închis spitale iata ca acum ca se pregateste si politizarea sistemului de invatamant si disponibilizarea unor profesori, a transmis deputatul Claudiu Manta.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: