spot_img
14.6 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 5, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesMăștile în depozit, târgujienii buni de plată!

  Măștile în depozit, târgujienii buni de plată!

  2700 de cutii cu măști de protecție zac în depozitul Direcției Publice de Protecție Socială Târgu. Nici jumătate din beneficiarii acestui program nu s-au îngrămădit să le ridice. Între timp târgujienii iau amenzi pentru nepurtarea lor.

  Statul a livrat în noiembrie peste 22 de mii de măști în județul Gorj pentru a fi împărțite cu titlu gratuit celor care nu își permit să cumpere una. 4000 de cutii au ajuns la Târgu Jiu. Din păcate nici la ora actuală beneficiarii nu au intrat în posesia lor. „Din totalul de 4000 de cutii de măști pe care le-am primit de la Direcția de Sănătate Publică Gorj mai avem pe stoc 2700 de cutii. Am încercat să luăm legătura cu beneficiarii. Am apelat la mijloacele mass-media, afișaj pe la toate insituțiile, asociațiile de proprietari, cabinetele medicilor de familie, însă nici așa unii nu au venit să își ridice măștile. Avem patru categorii care se încadrează în condițiile impuse de lege: pensionari cu venit până la 800 de lei, persoane beneficiare ale venitului minim garantat, familiile monoparentale precum și persoanele cu handicap. Cei de la venitul minim garantat au venit în număr mai mare. Noi i-am contactat pe beneficiari și telefonic dar unii au refuzat categoric aceste măști. Nu știm cât vor rămâne la noi în depozit, probabil la nivel de Primărie o să se ia o hotărâre”, a transmis reprezentantul DPPS Târgu Jiu Camelia Rusta

  Ziua și amenda

  În tot acest timp, politiștii locali din Târgu Jiu aplică sancțiuni celor care nu respectă legea. În piețe, în mijloace de transport în comun sau în parcuri, zeci de târgujieni au fost prinși fără masca de protecție. „S-au efectuat controale pe întreg municipiul Târgu Jiu, în zonele aglomerate și s-au aplicat aproximativ 82 de sancțiuni, 45 pentru nepurtarea măștii și 37 pentru circulația în intervalul orar 23.00-05:00 fără declarație sau un motiv bine întemeiat. Cuantumul amnzilor este de 31 de mii de lei”, a transimis conducerea Poliției Locale Târgu Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: