spot_img
9.6 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 23, 2024
Altele
  AcasăActualitateDiscuții aprinse, în piețe, pe varza de Bălești!

  Discuții aprinse, în piețe, pe varza de Bălești!

  Este perioada aprovizionării cămărilor. Piețele au fost invadate de legume, în special varză. Din păcate, mulți cumpărători susțin că prețurile mari nu le mai permit să umple cămările ca altă dată, totul fiind făcut acum la limită. Din dorința de a atrage clienții la ei, comercianții au început să se dea de gol unii pe alții, pentru a se afla de unde este aprovizionată marfa.

  Cei care nu au apucat să se aprovizioneze pentru iarnă, o fac acum și la prețuri mai mari și cu gust îndoielnic în privința legumelor. Este ultima recoltă a ardeiului, vinetelor, roșiilor și castraveților, piețele fiind, însă, invadate de varză. Kilogramul de varză se vinde cu 2,5-3 lei, însă cultivatorii din Bălești negociază dacă cererea este mai mare. „Să știți că nici la noi, în Bălești, nu mai merge cum mergea. Mulți au renunțat la a mai munci, pentru că nu se merită. Ca și alții, noi băgăm bani în răsaduri, grijă, apă și apoi nu știi dacă ieși pe plus. Stăm pe aici, prin piețe, ca să vindem varza și nu se merită. Toată lumea o duce rău, doar că noi mai și muncim. Vindem și la kilogram și la 100 de căpățâni. Negociem, în funcție de ce vrea clientul”, a transmis un comerciant.

  În târgul de gross, de la Dragoieni, zac mașini plin de varză. Unii, care sunt producători, alții, care sunt intermediari își încearcă norocul, afirmând că marfa lor este de Bălești. “E varză cu foaia subțire, se murează repede și rezistă peste iarnă. E varza noastră de Bălești!”, susține un comerciant cu scopul de a atrage clienții. Declarațiile sunt rapid contrazise de un alt vânzător care , deranjat de atitudinea colegului, ține să îi facă morală.
  Numărul de la mașină l-a dat de gol:
  “Toți vând acum varză de Bălești dar doar unii muncesc la ea. Cine cunoaște soiul știe că intermediarii joacă teatru. Păi el cultiva varza la Gorj și o vinde din mașină cu numere de Dâmbovița. E loc destul sub soare pentru toată lumea, dar să minți în așa hal!”, s-a arătat indignat un alt comerciant.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. Toți țăranii sunt hoți și mincinosi.Una vindea în Piață ardei capia stricați cu 7 lei pe Kg.Majoritatea vind rosii scumpe deși sunt ca bolovanul de tari,înroșite artificial.Am ajuns la concluzia ca decit sa xumperi de la țărani care nu sunt mai bune xa cele din magazine mai bine cumperi din supermarket ca sunt la fel de proaste calitativ dar mai ieftine.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: