spot_img
19.7 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 28, 2023
Altele
  AcasăActualitateDoi medici cu jumătate de normă la Ambulanţa Gorj

  Doi medici cu jumătate de normă la Ambulanţa Gorj

  Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj traversează o perioadă foarte dificilă, după ce unul dintre medici s-a pensionat de la 1 august. Doar patru medici îşi mai defăşoară în prezent activitatea în cadrul Ambulanţei Gorj. Pentru a suplini lipsa de personal, medicul Claudiu Constantinescu, care ocupă funcţia de director interimar, efectuează gărzi în zilele de weekend, aşa cum se menţionează în legislaţie. Acesta a precizat că se află în discuţii cu doi medici care au specializarea de urgenţe pentru a activa cu jumătate de normă în cadrul Ambulanţei: „Este vorba de doi medici de la spitale din judeţul Gorj. Purtăm discuţii şi este posibil să organizăm un concurs în această lună. Trebuie să găsim soluţii şi chiar într-un mod rapid. Eu pot să fac gărzi doar pe timpul weekend-ului, conform legislației. Aceasta este limita la care am ajuns, să acoperim o tură cu un singur medic pe tot județul“, a spus medicul Cladiu Constantinescu.

  Salarii de 4.000 de euro pentru medici

  Salariile oferite medicilor de la Ambulanță sunt de aproximativ 4.000 de euro, comparabile cu cele din străinătate. „Salariile sunt comparative cu cele din alte țări. Este vorba de aproape 4.000 de euro cu tot cu sporuri. Este un salariu bun, de început. Consider că nu este un singur motiv pentru care medicii nu sunt atrași către acest domeniu. Nu este o problemă organizarea concursului, pentru că se poate face relativ repede, dar problema este aceea să te poți baza pe anumite persoane“, a mai precizat medicul Claudiu Constantinescu.

  Niciun candidat nu s-a înscris la concurs

  În urmă cu puțin timp, SJA Gorj a organizat un concurs pentru ocuparea a șase posturi de medici, dar nimeni nu s-a arătat interesat. Din păcate, nu s-a înscris nimeni la concurs. Avem un deficit foarte mare de medici și facem cu greu față situației“, a explicat directorul interimar al SJA Gorj.

  Din cauza lipsei medicilor de la Ambulanță, în urmă cu aproximativ o lună, un copil din Rovinari care a căzut de la etajul IV al unui bloc nu a avut cu cine să fie transferat la spitalul din Craiova, deoarece singurul medic aflat pe tură din județul Gorj se afla plecat tot într-o cursă în afara județului. Din acest motiv, doi medici cu alte specializări de la spitalul din Rovinari s-au oferit voluntar să asigure asistența medicală copilului în ambulanță, pentru a putea fi transportat la spitalul din Craiova.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: