spot_img
0.6 C
Târgu Jiu
miercuri, decembrie 6, 2023
Altele
  AcasăActualitateDouă aparate de radiologie digitală performante, achiziționate de Spitalul Județean de Urgență

  Două aparate de radiologie digitală performante, achiziționate de Spitalul Județean de Urgență

  Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu a achiziționat două aparate de radiologie digitală Siemens, unul pentru radiografii și altul pentru radioscopie. Cele două aparate vor fi instalate în locația din strada Tudor Vladimirescu și unul la locația din strada Progresului.

  „Destinația acestora principală este pentru efectuarea radiografiilor și radioscopiilor pacienților suspecți sau confirmați cu COVID-19, care se adresează serviciului de urgenta (UPU) sau pentru pacienții deja internați pe secțiile din cele două unități spitalicești și se află într-una din cele doua situații mai sus menționate. Rolul celor două  aparate este unul deosebit de important. Acestea vin în completarea celor deja existente, dar amplasarea lor în exteriorul spitalelor va permite o fluidizare a traficului pacienților în special la nivelul UPU, prin creearea de noi circuite precum și decongestionarea secției de radiologie de la nivelul „Spitalului 700”, a spus Alexandru Nițu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență.

  Valoarea celor două aparate este de aproape 3 milioane de lei

  Fondurile au fost puse la dispoziție de Ministerul Sănătății și Consiliul Județean Gorj. „Achiziția lor este rezultatul discuțiilor purtate de către managerul SJU Tg. Jiu cu Ministrul Sănătății dl. Nelu Tataru cu ocazia vizitei domniei sale din data de 25.06.2020

  Fondurile necesare achiziției acestor aparate sunt reprezentate de o finanțare de maxim 90% din partea Ministerului Sănătății alături de contribuția Consiliului Județean Gorj, cu minim 10% din valoarea achiziției, care se ridică la un total de 2.859.403 RON“, a mai transmis Alexandru Nițu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: