spot_img
31.3 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Altele
  AcasăActualitateDouă orașe au aderat la ADIS și la serviciile noului operator pentru...

  Două orașe au aderat la ADIS și la serviciile noului operator pentru colectarea și transportul deșeurilor

  Primăriile orașelor Tismana și Rovinari au aderat la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară în Domeniul Serviciilor Publice de Salubrizare (ADIS) Gorj. Astfel, deșeurile din cele două localități vor fi ridicate de către noul operator, care a fost desemnat să preia această activitate după ce Supercom s-a retras din județul Gorj.

  „Din asociație fac parte 65 de unități administrativ teritoriale. Cu fostul operator lucrau 35 de administrații publice locale, iar în această perioadă au mai venit încă două orașe, pentru a Rovinari și Tismana. Acest operator activează în 37 de localități , plus cele șapte localități pe care le deservea, deja, în Gorj. Astfel, operatorul deservește 44 de localități, adică mai mult de jumătate din numărul de localități ale județului Gorj.

  La Rovinari va intra în zilele următoare, iar la Tismana începând de pe data de 1 iulie“, a spus Luis Popa, directorul executiv al ADIS Gorj, la o emisiune de la Gorj Tv.

  Șapte mașini noi pentru colectarea gunoiului

  Noul operator a dat asigurări că va achiziționa șapte mașini noi, pe lângă cele pe care le deține, pentru a ridica gunoiul din cele 44 de localități din Gorj.

  „Și-au luat angajamentul că vor achiziționa mașini noi pentru județul Gorj, Trei au fost achiziționate și urmează ca alte patru să fie cumpărate în perioada următoare“, a mai spus Luis Popa.

  Un nou operator

  Firma SUPERCOM din București a plecat din Gorj, după ce primarii au refuzat majorarea tarifului la gunoi., după ce depozitul de deșeuri din Târgu-Jiu a fost închis, iar deșeurile au fost transportate la Drobeta Turnu Severin.

  Societatea BCA VIO SERVICE S.R.L asigură de pe data de 14 iunie serviciul de colectare, transport și depozitare a deșeurilor.

  „În urma notificării transmise de către operatorul S.C. Supercom S.A., conducerea ADIS Gorj, mandatată de către Adunarea Generală a asociației, dar și de către Consiliul Director, a cerut oferte de la mai mulți operatori de salubrizare din România, printre care S.C. Brai Cata S.R.L., S.C. Iridex Group Salubrizare S.R.L și S.C. BCA VIO SERVICE S.R.L. În urma analizei ofertelor primite, firma S.C. BCA VIO SERVICE S.R.L. va asigura prestarea serviciului de salubrizare, până la finalizarea procedurii de licitație organizată de către ADIS Gorj”, a anunțat Dorin Tașcău, președintele ADIS Gorj.

  Taxa de salubrizare de 16 lei pe lună/gospodărie va rămâne neschimbată.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: