spot_img
10.1 C
Târgu Jiu
vineri, martie 1, 2024
Altele
  AcasăActualitateFestival reprogramat din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile

  Festival reprogramat din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile

  Festivalul jocului și portului popular gorjenesc pentru tineret „Memorial Liviu Dafinescu”, ajuns la a XX-a ediție, se reprogramează, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, în perioada 5-6 mai 2023. Evenimentul era programat de către organizatori pentru sfârșitul acestei săptămâni (21-22 aprilie), însă meteorologii anunță precipitații în zona Olteniei.

  Festivalul este organizat de către Consiliul Județean Gorj, Primăria și Consiliul Local Târgu-Jiu, Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Școala Populară de Artă „Constantin Brâncuși” și Asociația Culturală „Liviu Dafinescu”.
  Publicul este așteptat timp de două zile în centrul municipiului Târgu Jiu, pentru a vedea unele din cele mai frumoase dansuri și obiceiuri populare din Oltenia.
  Deschiderea festivalului are loc vineri, 5 mai 2023, în amfiteatrul din centrul municipiului Târgu Jiu, cu un spectacol susținut de către Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”. Sâmbătă, 6 mai 2023, începând cu ora 10.00, din Piața Prefecturii din Târgu-Jiu va porni o paradă a portului popular la care participă toate ansamblurile folclorice prezente în festival.

  Evenimentul va continua în amfiteatrul din centrul municipiului Târgu-Jiu cu prezentarea fiecărui ansamblu.
  Organizatorii au invitat trei formații de dansuri populare din afara județului Gorj: Ansamblul Folcloric „Dor” din Băbeni (Vâlcea), Ansamblul Folcloric „Liliac de la Ponoare” din Ponoarele (Mehedinți) și Ansamblul Folcloric „Ion Şerban“ din comuna Işalniţa, judeţul Dolj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: