spot_img
16.2 C
Târgu Jiu
luni, mai 29, 2023
Altele
  AcasăActualitateFinanțist: „Oamenii nu vor mai găsi soluții”

  Finanțist: „Oamenii nu vor mai găsi soluții”

  Se anunță vremuri sumbre, din toamnă. Tot mai mulți oficiali își fac griji cu privire la rezerva de gaz a României pentru sezonul rece. Țara noastră se află printre statele cu cea mai mică rezervă pentru iarnă, deși discuțiile despre majorarea capacităților de stocare se poartă de la jumătatea lui mai.

  Datele oficiale arată că doar 39% din rezervoarele de stocare a gazului sunt pline. România avea un stoc, până pe 21 iunie, de aproximativ 13 twh, în depozitele Depomureș și Depogaz Ploiești.

  Teama specialiștilor vine în contextul în care situația este similară cu cea din anii trecuți, în condițiile în care avem un război la granițe, care a dus la un conflict energetic dintre UE și Rusia. Pentru liniștirea populației, oficialii din fruntea țării afirmă că „Proiectul de Dezvoltare Gaze Naturale Midia, din Marea Neagră, va genera un miliard de metri cubi de gaze naturale pe an, ceea ce înseamnă că România va ajunge să asigure 90% din necesarul de consum al țării”.

  În teritoriu, viziunile sunt diferite, cei mai mulți se tem că populația va avea de suferit.
  „Dacă actuala coaliție nu se așează foarte serios să discute niște probleme, că specialiști sunt la nivelul ministerelor din direcții, dacă nu se consultă și nu se iese unitar, o să vedeți surprize la alegerile din 2024. După părerea mea, să ai 49% rezervă de gaze e o chestiune foarte complicată. Eu cred că, în iarna asta, vor fi multe lipsuri și probleme din punct de vedere financiar. Oamenii nu vor mai găsi soluții”, a transmis finanțistul Vasile Popeangă, fost parlamentar de Gorj, la un post de radio local.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: