spot_img
20.3 C
Târgu Jiu
luni, iunie 5, 2023
Altele
  AcasăActualitateFirme amendate pentru muncă ,,la negru"

  Firme amendate pentru muncă ,,la negru”

  Trei persoane au fost depistate de către inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, în timp ce lucrau pentru doi angajatori, pe raza județului Gorj, fără să aibă încheiate contracte de muncă sau cu depășirea duratei normale. 

  ,,Un angajator cu sediul social în satul Buduhala, comuna Telești a fost sancționat cu suma de 40.000 lei pentru folosirea în activitate a două persoane pentru care nu avea încheiate în prealabil contracte individuale de muncă. Persoanele identificate de către inspectorii de muncă prestau activitate ca muncitori necalificați în domeniul agricol, în satul Telești, comuna Telești.

  Alt angajator cu sediul în Municipiul Târgu-Jiu a fost sancționat cu suma de 10.000 lei pentru primirea la muncă a unui salariat cu depăşirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractului individual de muncă cu timp parţial. Persoana identificată de către inspectorii de muncă presta activitate ca lucrător gestionar, în satul Telești, comuna Telești”, au transmis reprezentanții ITM Gorj.

  Au fost aplicate 30 de amenzi

  Inspectorii de muncă cu atribuții de control în domeniile relații de muncă și securitate și sănătate în muncă au efectuat un număr de 46 controale, fiind aplicate 30 sancțiuni și dispuse 129 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate.

  „Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj transmite tuturor angajatorilor toleranță zero față de munca nedeclarată și de cea subdeclarată, precum și față de evenimentele care implică securitatea și sănătatea în muncă”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: