spot_img
25 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 15, 2024
Altele
  AcasăActualitateFirme amendate pentru practici înșelătoare, sau comportament incorect

  Firme amendate pentru practici înșelătoare, sau comportament incorect

  Practici comerciale înșelătoare, comercializarea de produse cu data limită de consum depășită, sau comportament incorect în relația cu consumatorii, sunt doar câteva din aspectele constatate de inspectorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului (CJPC) Gorj, în urma controalelor efectuate în magazinele de pe raza județului Gorj.

  Echipele de control confirmă că inclusiv marii agenți economici încalcă legea, afectați fiind cumpărătorii.
  “În perioada ianuarie – martie 2022, ca urmare a acțiunilor de control desfășurate, au fost încheiate un număr de 312 acte de control, respectiv 181 procese verbale de constatare (PVC) și 131 procese verbale de constatare a contravenției (PVCC) prin care au fost aplicate 200 de sancțiuni contravenționale (116 avertismente și 84 amenzi în valoare totală de 654 500 lei). Pe lângă sancțiunile contravenționale principale aplicate, comisarii din cadrul CJPC Gorj au dispus, în principal, și următoarele măsuri complementare precum oprirea temporară a comercializării pentru diverse produse în valoare totală de 10 255 lei, fiind constatate deficiențe de informare ori lipsa traducerii în limba română, oprirea definitivă de la comercializare a unor produse neconforme în valoare totală de 6 353 lei. În două cazuri a fost depistată comercializarea de produse din argint fără a deține autorizație emisă de către ANPC, motiv pentru care s-a dispus măsura confiscării acestor produse și depunerea lor la Trezorerie. De asemenea, au fost emise și 8 decizii de încetare a practicilor comerciale înșelătoare constatate la marii retaileri și stații de carburant, decizii ce au avut impact la nivel național în toate punctele de lucru ale respectivilor operatori economici”, a transmis CJPC Gorj.

  În aceeași perioadă au fost înregistrate un număr de 681 reclamații. Acestea au fost instrumentate în conformitate cu prevederile Procedurii generale privind rezolvarea reclamațiilor consumatorilor, aprobată prin Ordin al Președintelui ANPC. Valoarea produselor înlocuite sau restituirilor s-a ridicat la 44570 lei.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!