spot_img
24.3 C
Târgu Jiu
miercuri, septembrie 27, 2023
Altele
  AcasăActualitateFonduri alocate de Primăria Târgu Jiu pentru consolidarea malului râului Jiu

  Fonduri alocate de Primăria Târgu Jiu pentru consolidarea malului râului Jiu

  Aproape 70 miliarde de lei vechi va cheltui Primăria municipiului Târgu Jiu pentru regularizarea râului Jiu, pe porțiunea care traversează fosta groapă de gunoi. Apa a erodat malul și gunoaiele au început să cadă în râul Jiu.

  Un pescar a filmat, în urmă cu câteva luni, modul în care s-a produs eroziunea şi cum deșeurile ajung în apă: „La o jumătate de metru sub nivelul solului. Eroziune a ajuns la nivelul gunoaielor. Această apa frumoasă este colmatată cu mizerii. Nu vede nimeni? Nu interesează pe nimeni! A mai rămas o distanţă mică până la acel deal de gunoi. Gunoiul cade efectiv în Jiu. Păcat! Avem o ţară frumoasă, cu ape frumoase şi ne batem joc! poate fi regularizat acest curs pentru a nu mai eroda“, a spus acesta într-o postare pe Facebook.

  Terenul aparține Primăriei Târgu Jiu

  Terenul unde are loc erodarea se află în proprietatea Consiliului Local Târgu Jiu: „Este vorba de terenul Consiliului Local Târgu Jiu. Dânşii au primit cu titlu gratuit terenul care a fost prevăzut ca groapă de cenuşă a fostului CET. Lucrările de apărare la inundaţii al fostului CET Târgu Jiu sunt incluse în obiectul preluat.

  Groapa de cenuşă s-a transformat în groapa de gunoi a oraşului Târgu Jiu. Această groapă a fost închisă, fiind neconformă, şi s-a făcut celălalt depozit.

  Există pericolul ca să fie afectată groapa veche de gunoi“, a spus Mircea Eleodor Chimerel, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: