spot_img
20.8 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 24, 2023
Altele
  AcasăActualitatePrimărie din Gorj cu conturile blocate. Salariații riscă să nu-și primească salariile

  Primărie din Gorj cu conturile blocate. Salariații riscă să nu-și primească salariile

  Primăria comunei Roșia de Amaradia are conturile blocate, iar angajații riscă să nu își primească salariile pe data de 13 mai. Primarul Liviu Cotojman spune că s-a ajuns în situația aceasta pentru că nu s-a primit niciun leu de la Consiliul Județean Gorj: „Din cauză că nu am primit nici măcar un leu la repartizarea veniturilor, cu toate că nu am cerut fonduri decât pentru arierate și cofinanțări la proiecte, Finanțele mi-au trimis o adresă prin care mă anunțe că îmi sistează alimentarea cu cote, pentru că nu mi-am îndeplinit aceste obligații, adică nu mi-am achitat arieratele și facturile care reprezintă cofinanțare. Această situație a dus la blocarea conturilor de către Finanțelor Publice prin sistarea finanțării cu cote defalcate din impozitul pe venit și din echilibrare, fapt ce va însemna că salariații nu își vor putea lua salariile pe data de 13 mai. Începând de vinerea trecută, Primăria Roșia de Amaradia are conturile blocate prin sistarea alimentării de către Finanțele Publice“.

  Are nevoie de peste patru miliarde de lei vechi

  Inițial, susține primarul Cotojman, a primit asigurări că Primăria Roșia de Amaradia va beneficia de aproximativ cinci miliarde de lei vechi, dar, până la urmă, nu a mai primit niciun leu: „Am făcut o solicitare către Consiliul Județean pentru a ni se da explicații, dar nu am primi nici un răspuns. (…)

  Suntem într-o situație destul de delicată. Nu știu dacă o să găsesc o rezolvare în această lună. Avem nevoie de 4,1 miliarde de lei pentru a putea achita salariilor angajaților Primăriei“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: