spot_img
14.6 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 5, 2023
Altele
  AcasăActualitateFostul prefect a semnat noua organigramă a instituției

  Fostul prefect a semnat noua organigramă a instituției

  Printre ultimele documente semnate de către fostul prefect al județului Gorj, Cosmin Pistol, care a fost eliberat din funcție miercuri, 3 martie, a fost și noua organigramă a instituției, care prevede o serie de modificări importante. Astfel, în cadrul Instituției Prefectului a apărut și un post de secretar general. „Am semnat noua organigramă de la Prefectura Gorj, care cuprinde și postul de secretar general. Va fi încă un sprijin pentru viitorul prefect. A mai existat acest post. Prefectul va avea doi subprefecți, un secretar general și un director de Cancelarie.

  Mai sunt și 14 juriști care se ocupă de legalitatea actelor. Este un număr adecvat la atribuțiile care revin Instituției Prefectului“, a spus fostul prefect al județului Gorj, Cosmin Pistol, la o emisiune de la Tele 3.

  44 de salariați își desfășoară activitatea în cadrul Prefecturii Gorj.

  Ce atribuții are secretarul general

  Secretarul general va avea un rol extrem de important. Rolul acestuia este să asigure stabilitatea funcţionării instituţiei prefectului, continuitatea conducerii şi să realizeze legăturile funcţionale între compartimentele instituţiei prefectului. Practic, acesta va asigura conducerea instituției și va coordona activitatea funcționarilor din Prefectură.

  Secretarul general va sprijini activitatea prefectului în exercitarea atribuțiilor privind verificarea legalității actelor administrative emise de Consiliul Județean, consilii locale și primari. Tot secretarul general va elabora proiectul de regulament de organizare și funcționare a instituției prefectului. Acesta va fi supus aprobării prefectului.

  ecretarul general va monitoriza primirea, distribuirea corespondenței și va urmări soluționarea acesteia în termenul legal. El va elabora studii și rapoarte cu privire la aplicarea actelor normative în vigoare, pe care le prezintă prefectului.

  Pistol: „Orice schimbare este bine venită la orice nivel“

  Cosmin Pistol susține că nu este afectat de schimbarea sa din funcție: „Nu este nicio problemă că pleacă Pistol și vine Morega. Orice schimbare este bine venită la orice nivel.

  Îi doresc noului prefect un mandat lung ca să își pună în aplicare ideile pe care le are“. Fostul prefect a spus că nu s-a gândit să se înscrie într-un partid politic, deoarece are statut de funcționar public.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: