spot_img
3.4 C
Târgu Jiu
vineri, decembrie 1, 2023
Altele
  AcasăActualitateGafă a Inspectoratului Școlar Județean Gorj în prima zi a anului școlar

  Gafă a Inspectoratului Școlar Județean Gorj în prima zi a anului școlar

  Noul an școlar a început în Gorj cu o serie de bâlbe ale autorităților.

  Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj a anunțat că au fost depistate suspiciuni de infectare cu noul coronavirus la opt cadre didactice, cinci la şcoala din localitatea Turceni şi trei la unitatea de învăţământ din comuna Turburea, dar informaţiile prezentate sunt contrazise de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj.

  Narcis Stoian, directorul DSP Gorj, a declarat că nu s-a confirmat niciun caz de infectare în rândul profesorilor din Turburea: „La Turburea, medicul le-a cerut să profesorilor cu vârsta înaintată să îşi facă teste rapide, care nu sunt recunoscute. Cinci au ieşit pozitive. Am fost sunat de primarul localităţii şi de directorul unităţii şcolare. Am luat hotărârea să-i ducă pentru a fi testaţi la laboratorul spitalului. Sâmbătă au fost trei şi duminică doi, iar toate testele au fost negative“.

  Scenariul verde la Turceni

  De asemenea, o învățătoare din localitatea Turceni a fost depistată pozitiv la testul de COVID-19. Aceasta a intrat în contact cu alte persoane. După ce au fost luate măsuri de înlocuire a cadrelor didactice aflate în carantină, cursurile se desfăşoară după scenariului verde: „La Turceni e pozitivă o învăţătoare care a luat contact cu 8-9 persoane, dintre care doi directori şi alte câteva cadre didactice. Doar două au fost suplinite şi se merge pe scenariul verde“, a mai spus Narcis Stoian.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: