spot_img
12 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 4, 2023
Altele
  AcasăActualitateGenerator pentru Centrul de Transfuzie Sanguină

  Generator pentru Centrul de Transfuzie Sanguină

  Centrul de Transfuzie Sanguină din Târgu Jiu va beneficia de un generator performant. Instituția nu deține un astfel de echipament și de ani de zile încearcă să îl achiziționeze, fie cu bani din donații sau de la ministerul de resort. În cele din urmă Ministerul Sănătății a decis să aprobe o sumă de bani pentru cumpărarea generatorului. Fondurile au fost alocate recent. Este vorba de o sumă totală de 60.000 de lei.

  Este în derulare achiziția directă și au fost primite deja două oferte. Este nevoie însă de un generator de mare putere care să țină în funcțiune echipamentele, în cazul unei pene de curent. În momentul de față nu există un astfel de echipament și riscul este ca în cazul în care se ia curentul electrică, să se piardă sângele și produsele din sânge.

  Pe lângă cumpărarea generatorului, este necesar ca la sediul Centrului de Transfuzie Sanguină să fie executate o serie de lucrări compatibile cu viitorul echipament. Acesta trebuie să intre imediat în funcțiune, în caz de nevoie. Centrul de Transfuzie Sanguină este vital pentru bolnavii din județul Gorj și nu numai. Este nevoie de sânge pentru toate intervențiile chirurgicale care au loc la nivelul unităților medicale din județ și din țară.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: