spot_img
17.3 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 28, 2023
Altele
  AcasăActualitateGigel Jianu nu mai vrea ulițe în municipiul Motru! „Accesăm fonduri europene...

  Gigel Jianu nu mai vrea ulițe în municipiul Motru! „Accesăm fonduri europene pentru tot ce se poate”

  Străzile din municipiul Motru vor fi reabilitate cu bani europeni! Asta promite primarul Gigel Jianu, care recunoaște că anumite căi de acces folosite de motreni sunt adevărate ulițe, deoarece nu au fost modernizate niciodată. Jianu și-a propus să acceseze proiecte europene pentru a derula mare parte din investițiile programate în acest an și atrage atenția că bugetul local abia permite asigurarea cofinanțărilor.

  Edilii din Motru nu își permit luxul de a derula anul acesta prea multe investiții cu bani de la bugetul local și, la fel ca majoritatea primarilor din județ, se plâng că abia pot asigura cofinanțarea proiectelor. Primarul Gigel Jianu spune că în această perioadă se lucrează pentru depunerea de proiecte europene, iar prioritare sunt străzile care nu au avut parte niciodată de lucrări de modernizare. „În această primăvară lucrăm la documentații, la întocmirea proiectelor, pentru a pregăti investițiile din perioada următoare. Pe parcurs ce se deschid apelurile de proiecte, vom scrie cererile de finanțare și vom accesa fonduri europene pentru absolut tot ce se poate efectua în municipiul Motru. Am în vedere mai multe grupuri de străzi de reabilitat, inclusiv alei pietonale și parcări. Unele dintre ele nu au fost reabilitate niciodată și sunt la nivel de uliță, iar din acest motiv sunt o prioritate”.

  „Spitalul, Colegiul Tehnic și Casa de Cultură”

  Gigel Jianu spune că primarii gorjeni trebuie sprijiniți de către șefii de la județ pentru a nu pierde banii europeni, deoarece bugetele locale au scăzut considerabil, iar asigurarea cofinanțării este pusă în pericol. „Ar fi culmea să pierdem finanțări de milioane de euro pentru cei 2% cofinanțare. Trebuie să existe soluții pentru a găsi cofinanțare. Vom căuta sprijin la Consiliul Județean, la Guvern. Am avut grijă să prioritizăm și să prindem în buget cheltuielile pentru documentații și toate celelalte etape până la scrierea cererii de finanțare. Noi avem în vedere în perioada următoare și spitalul, Colegiul Tehnic, pentru că este o Axă de finanțare pentru învățământul tehnic, precum și Casa de Cultură. De asemenea, am semnat deja cererile de finanțare și suntem în procedura de achiziții pentru două grădinițe și o școală generală, proiecte finanțare prin PNDL, cu fonduri guvernamentale”, a mai declarat Gigel Jianu, primarul municipiului Motru.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: