spot_img
21.8 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 24, 2023
Altele
  AcasăActualitateGorj: Patru centre de vaccinare pentru copii

  Gorj: Patru centre de vaccinare pentru copii

  România a înregistrat astăzi, 26 ianuarie 2022, record de infectări, 34. 225 de cazuri în ultimele 24 de ore. Tot astăzi autoritățile dau startul campaniei de vaccinare pe grupa de vârstă 5-11 ani. În Gorj există mai multe centre de imunizare dedicate celor mici, adresabilitatea fiind scăzută.

  „Am fost la Centrul Regional Craiova după acest vaccin care se adresează grupelor de vârstă 5- 11 ani. Le-am distribuit până aseară târziu, iar, de astăzi, ca în întreaga țară, începe campania de vaccinare. În Gorj sunt patru centre de vaccinare pentru această grupă de vârstă. Centrul de vaccinare de la Stadionul Municipal, cel din Motru, Turburea și Tismana. Mai sunt aproximativ 15 medici de familie care sunt implicați și care vor administra, la cerere, vaccinul destinat celor mici”, a transmis directorul DSP Gorj Narcis Stoian.

  3.435 de copii din grupa de vârstă 5-11 ani s-au programat deja la vaccinare, cu o zi înainte de startul campaniei, arată datele transmise de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

  Vaccinarea împotriva SarsCov2 a copiilor mai mici de 12 ani din România se face cu singurul vaccin aprobat în acest moment pentru această grupă de vârstă – vaccinul produs de Pfizer-BioNTech. Vaccinarea copiilor se va face însă cu un vaccin pediatric, un alt tip de vaccin decât cel folosit pentru adulți.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: