spot_img
21.8 C
Târgu Jiu
marți, octombrie 3, 2023
Altele
  AcasăActualitateGorjenii, îndemnați să se autorecenzeze

  Gorjenii, îndemnați să se autorecenzeze

  Recensământul populației din România a debutat luna trecută prin desfășurarea primei etape, cea de preluare a datelor din surse administrative și de creare și populare a bazei de date a recensământului cu acest prim set de date. De săptămâna viitoare populația va avea la dispoziție și varianta autorecenzării. Oficialii fac apel la cei care pot și știu să completeze datele online, să aplice această variantă.

  Colectarea datelor la Recensământul Populației și Locuințelor 2021 in perioada 14 martie-15 mai se face în două moduri: prin autorecenzare și recenzare. Autorecenzarea vizează completarea online a datelor de fiecare dintre noi, de pe orice smartphone, de pe tabletă, laptop sau calculator. Prin completarea online nu mai este nevoie de vizita recenzorului în a doua perioadă de colectare 16 mai-17 iulie activitate desfăşurată în teren în care colectarea datelor se va face în teren prin interviuri faţă în faţă).

  “Vă puteți autorecenza oricând în perioada 14 martie – 15 mai 2022 accesând site-ul www.recensamantromania.ro și apăsând butonul „Platformă autorecenzare”. Persoanele care au nevoie de acest sprijin pot apela la punctele de asistență ale primăriilor, unde vor primi îndrumare cu privire la autorecenzare. Aceste persoane pot fi cele care nu au acces la internet și/sau dispozitive pentru a completa online chestionarul de recenzare sau cele care nu posedă competențele digitale necesare autorecenzării online. Locaţiile punctelor de autorecenzare asistată  amenajate şi programul de lucru vor fi publicate pe site-ul recensământului, site-ul primariilor, Instituţiei Prefectului, Direcţiei Judeţene de Statistică. La nivelul judeţului Gorj îşi desfăşoară activitatea un numar de 132 de recenzori denumiţi recenzori ARA, care asigură autorecenzarea asistată într-un număr de 104 locaţii.

  Autorecenzarea asistată se aplică în toate unitățile administrativ-teritoriale.

  Autorecenzarea asistată se poate realiza:
  –           de pe echipamentul propriu al persoanei care se autorecenzează, sub îndrumarea recenzorului ARA
  –           de pe tabletele electronice puse la dispoziție de UJIR-uri prin intermediul primăriilor și instalate în spații special amenajate”, au transmis oficialii Direcției de Statistică Gorj.

  Obiectivul prioritar al RPL 2021
  Producerea de statistici oficiale naţionale şi europene, sub forma unor indicatori statistici, în condiţii de calitate, privind:
  –           numărul şi distribuţia teritorială a populaţiei rezidente, a structurii demografice şi socio-economice
  –           date referitoare la gospodăriile populaţiei
  –           date referitoare la fondul locativ, condiţiile de locuit ale populaţiei şi clădirile în care se situează locuinţele

  SCOPUL recensământului este de a oferi informații esențiale și de calitate pentru:

  –           politici guvernamentale
  –           dezvoltare umană
  –           politici la nivel local
  –           cercetare
  –           mediul de afaceri
  –           recensământul ne compară cu celelalte țări (mentionam ca recensamantul populatiei se desfasoara in anii 2021-2022 in toate tarile UE)
  – rezultatele recensământului pot fi folosite doar în scopuri statistice şi de cercetare ştiinţifică şi nu pot servi ca probe în justiţie.

  Recensământul nu solicită date referitoare la avere, câştiguri, impozite, datorii,moşteniri, conturi, firme.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: