spot_img
25.2 C
Târgu Jiu
duminică, octombrie 1, 2023
Altele
  AcasăActualitateGorjul, un judeţ sărac în oferta locurilor de muncă

  Gorjul, un judeţ sărac în oferta locurilor de muncă

  Cu toate că premierul Boc a afirmat că anul acesta vom ieşi din recesiune şi chiar, prezent la Târgu-Jiu a afirmat că gorjenii nu vor mai avea probleme, în ceea ce priveşte situaţia locurilor de muncă, se pare că, realitatea este cu totul alta. Potrivit unor statistici realizate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, judeţul Gorj se află în continuare în locurile fruntaşe, în ceea ce priveşte rata şomajului, cu o pondere de 9, 59%.

  Statisticile realizate de cei de la Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de muncă, în ceea ce priveşte numărul şomerilor şi rata de şomaj, specifice fiecărui judeţ în parte, înregistrate la sfârşitul lunii februarie, ne arată o Românie din ce în ce mai săracă, cu mii de oameni care îşi duc zilele de pe azi pe mâine, în speranţa că viitorul va fi altfel. Potrivit studiului în nu mai puţin de şase judeţe, numărul de şomeri a crescut, în judeţele Dolj (cu 1182 persoane), Bacău (cu 1088 persoane), Teleorman (716 persoane), Buzău (223 persoane), Gorj (34 persoane) şi Argeş (17 persoane), comparativ cu perioadele anterioare. Cât priveşte rata şomajului şi de această dată ocupăm locurile fruntaşe, pentru că judeţul Gorj se poate mândri cu o rată a şomajului de 9, 59%. Astfel, potrivit reprezentanţilor ANOFM, „cele mai ridicate niveluri ale ratei şomajului au fost atinse în judeţele Vaslui (11,66%) Teleorman (11,24%), Mehedinţi (10,33%), urmate de judeţele: Dolj (10,23%), Buzău (9,86%), Alba (9,78%), Covasna (9,60%), Gorj (9,59%) şi Galaţi (9,42%)”.

  În ţară premianţi, în afară căpşunari

  Prezent la Târgu-Jiu, în campanie electorală, premierul Emil Boc nu a uitat să specifice că situaţia judeţului nostru pare înfloritoare în ceea ce priveşte crearea de locuri de muncă, referindu-se la investiţiile din energie şi minerit, fără să se gândească că tinerii, care ies de pe băncile facultăţii, nu pot ocupa un post specific studiilor finalizate şi sunt nevoiţi să se orienteze către alte joburi. Este şi cazul unor tinere din municipiul Târgu-Jiu, care au îngroşat rândurile la uşile birourilor din incinta AJOFM Gorj, în căutarea unui loc de muncă. N.B. a terminat Facultatea de Administraţie Publică şi Studii Politice Comparate, la Universitatea „Constantin Brâncuşi” şi a încercat să îşi caute un loc de muncă după finalizarea studiilor. Nu şi-a găsit iar soluţia optimă a venit de la cei de la AJOFM, care pentru trei luni, recrutau femei pentru culesul căpşunilor, în Spania, pe un salariu atractiv. Marţea trecută N.B. a plecat din ţară, alături de zeci de tinere, majoritatea cu studii superioare, în căutarea unui viitor mai bun, într-o lume cu totul străină. De menţionat este faptul că, la sfârşitul lunii februarie, în judeşul Gorj se înregistrau 14.771 de şomeri, dintre care femei 6513.

  Englezii caută asistenţi medicali în România

  Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă şi în această perioadă locuri de muncă în străinătate, de data aceasta destinate celor care au finalizat studii de medicină. Astfel sunt oferite zece locuri de muncă în Marea Britanie, cinci asistent medical şef şi cinci asistent medical. Dacă în Târgu-Jiu, la Spitalul Judeţean, un asistent medical şef are un salariu de circa 1400 de lei, în străinătate salariul se poate dubla, ajungând la 36 de lire, pe oră. Pe lângă acest salariu destul de atractiv, asistenţii trebuie să îndeplinească şi câteva condiţii, cur ar fi munca în echipă, asigurarea unei îngrijiri de calitate a pacienţilor, administrare de medicamente şi activităţi specifice, 16 ore pe săptămână. De menţionat este faptul că durata contractului este temporar. În ultima perioadă, majoritatea gorjenilor sunt tentaţi să aleagă „calea străinătăţii” în căutarea unui loc de muncă. cei interesaţi de aceste posturi se pot adresa consilierilor din cadrul AJOFM Gorj, dar şi la numerele de telefon afişate pe site-ul instituţiei.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: