spot_img
15.4 C
Târgu Jiu
duminică, aprilie 14, 2024
Altele
  AcasăActualitateGrădiniță din Tg-Jiu amendată de ITM Gorj

  Grădiniță din Tg-Jiu amendată de ITM Gorj

  O grădiniță din Târgu Jiu a fost amendată de ITM Gorj pentru că un angajat a fost ținut la lucru peste timpul menționat în contract.

  „Un alt angajator cu sediul social în Municipiul Târgu-Jiu, activând în domeniul învățământului preșcolar a fost sancționat cu suma de 10.000 lei pentru primirea la muncă a unui salariat cu depăşirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractelor individuale de muncă cu timp parţial“, au mai transmis reprezentanții ITM Gorj.

  „Atragem atenția tuturor angajatorilor asupra faptului că, potrivit prevederilor Legii numărul 53/2003, Codul Muncii, primirea la muncă a uneia sau a mai multor persoane fără încheierea unui contract individual de muncă se sancționează cu amendă de 20.000 lei pentru fiecare persoană astfel identificată. Vom face în continuare toate demersurile necesare pentru aplicarea unitară de către angajatori a prevederilor legale în domeniile de competență”, a spus George Octavian Romanescu, inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

  Amenzi de aproape 290.000 de lei

  Inspectorii de muncă Gorj au efectuat, săptămâna trecută, 47 controale care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă. Au fost aplicate 45 sancțiuni contravenționale în valoare de 287.000 lei, dintre care 90.000 lei pentru nerespectarea legislației în vigoare privind munca nedeclarată. Pentru neconformitățile constatate în urma controalelor, inspectorii de muncă au dispus 128 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: