spot_img
11.3 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 29, 2024
Altele
  AcasăActualitateGRATUIT Două activiste din Germania vor să sterilizeze câinii gorjenilor. Doar două...

  GRATUIT Două activiste din Germania vor să sterilizeze câinii gorjenilor. Doar două primării interesate

  Brigitte Krah (68 de ani) și Nichole Gruber (45 de ani), care reprezintă asociația de protecție a animalelor „Happy Paws“ vor să înceapă o campanie gratuită de castrare a câinilor deținuți de gorjeni. Doar două primării s-au arătat interesate.

  Cele două activiste pentru protecția animalelor colaborează de aproximativ trei ani cu o organizație din Târgu Jiu și acum vor să treacă la o nouă etapă, și anume să meargă în localitățile județului Gorj, să se ocupe gratuit de sterilizarea câinilor.

  Brigitte și Nichole desfășoară de aproximativ 15 ani acest gen de activitate în localitățile din jurul orașului Suceava și au reușit acolo să reducă aproape de zero prezența câinilor pe străzi. Până acum, prin intermediul asociației „Happy Paws“, în fiecare lună, aproximativ 100 de maidanezi din Gorj au fost adoptați de către iubitori ai animalelor din Germania.
  „Ne-am gândit să începem această campanie de lungă durată și la nivelul județului Gorj, deoarece înmulțirea necontrolată poate să ducă la creșterea numărului de câini de pe stradă, prin abandonarea lor. Colaborăm de 15 ani cu o asociație din Suceava și în zona respectivă unde acționăm aproape că nu mai sunt câini pe străzi, astfel că această soluție și-a dovedit eficiența. Castrarea va fi făcută gratuit, pentru a veni în ajutorul oamenilor în special din mediul rural, care au venituri reduse sau se află mai departe de cabinetele medicale. Sunt mai multe variante pe care le avem în vedere: proprietarii vin cu animalul la cabinetul veterinar cu care colaborăm, fie mergem noi în localitățile respective, însă avem nevoie de un spațiu pentru a realiza aceste intervenții, iar o a treia variantă este de a veni cu o mașină dotată corespunzător pentru transportul câinilor pentru a-i ridica de la locuințele oamenilor“, a spus Nichole, care este acum la pensie. Ea a lucra ca inginer constructor.

  Brigitte își desfășoară activitatea în domeniul asigurărilor.

  Campania va fi derulată cu sprijinul medicului veterinar Radu Mihai Hotoboc, care are un cabinet veterinar în localitatea Turcinești.

  Doar primăriile din comunele Bălănești și Drăguțești sunt interesate de campania de sterilizare

  Cele două iubitoare de animale au apelat la Prefectura Gorj, pentru a le sprijini în această acțiune, în vederea intermedierii unor colaborări cu primăriile din Gorj. Deocamdată, doar două primării s-au arătat interesate de desfășurarea unei campanii de acest fel și anume Bălănești și Drăguțești. „Ne dorim să începem această acțiune din luna martie și sperăm să castrăm în jur de 100 de câini pe lună“, a precizat Brigitte.
  Finanțarea este asigurată prin donații făcute de către cetățeni germani.

  În Germania nu există câini lăsați liberi pe stradă. Cei care abandonează sunt amendați. „În Germania nu există câini aflați pe stradă. Dacă apare vreun câine este luat de asociații și, după o perioadă, este adoptat. Abandonarea câinilor se pedepsește cu amenzi foarte mari“, ne-a informat Brigitte Krah.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: