spot_img
8.3 C
Târgu Jiu
duminică, martie 3, 2024
Altele
  AcasăActualitateÎncepe cadastrarea gratuită! Primăriile din Gorj se pot înscrie

  Începe cadastrarea gratuită! Primăriile din Gorj se pot înscrie

  primariAvând în vedere necesitatea pregătirii activităților specifice realizării Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară în anul 2017, Prefectura Gorj și Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Gorj au convocat, la o serie de întâlniri, primarii din județ. Întâlnirile vor avea loc pe parcursul câtorva zile, primăriile fiind programate de cei de la Prefectură.

  Primăriile din Gorj au din nou posibilitatea să efectueze cadastru gratuit, începând cu luna martie. Anul trecut, doar patru primării au reuşit să ducă la bun sfârşit această acţiune, iar alte cinci primării au prelungit cadastrarea până pe 30 iunie 2017. Programul de cadastrare gratuită (a imobilelor extravilane-aici termenul de imobil înseamnă terenul cu sau fără construcții de pe teritoriul unei comune, aparținând unuia sau mai multor proprietari n.red.) va fi putea fi accesat de primării, în câteva săptămâni. Potrivit conducerii OCPI Gorj, în acest an, suma alocată Unităţilor Administrativ Teritoriale (UAT) este de 150.000 de lei/UAT. Tocmai pentru a fi informați despre acest program, Prefectura a decis organizarea unor întâlniri. Astfel, ieri, la Sala C din CJ Gorj a avut loc cea de a doua întâlnire între primari sau reprezentanții autorităților publice locale și ofciali de la Cadastru, Prefectură, Statistică etc.

  Prima întâlnire a avut loc pe 22 februarie în Sala de ședințe a Primăriei Târgu-Cărbunești unde au participat primarii sau viceprimarii, secretarii și specialiştii în cadastru ai unităţilor administrativ teritoriale din comunele Albeni, Alimpești, Baia de Fier, Bărbătești, Bengești-Ciocadia, Berlești, Bumbești-Pițic, Bustuchin, Căpreni, Crasna, Crușeț, Hurezani și Jupânești. Următoarele întâlniri vor avea loc în zilele următoare în baza unui grafic stabilit. De asemenea, pentru prezentarea unor problematici de interes pentru autoritățile publice locale, la aceste întâlniri și-au manifestat interesul de a participa și alte instituții, respectiv: Agenția pentru Protecția Mediului Gorj, Direcția Județeană de Statistică Gorj, Sistemul de Gospodărire a Apelor și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj.

  Cine a accesat

  Au reuşit să finalizeze cadastrul, patru primării: Bumbeşti Piţic- un sector, Cruşeţ- un sector, Dănciuleşti-un sector şi Teleşti-un sector. Alte cinci primării au prelungit contractele pentru că n-au reuşit să termine cadastrarea, până la sfârşitul anului trecut: Primăriile Cătunele- 12 sectoare, Leleşti-un sector, Borăscu- 6 sectoare, Samarineşti- 7 sectoare şi Căpreni- 7 sectoare.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: