spot_img
17.3 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 28, 2023
Altele
  AcasăActualitateÎncepe construcția fabricii de blocuri ceramice de la Târgu Cărbunești

  Începe construcția fabricii de blocuri ceramice de la Târgu Cărbunești

  Lucrările la cea mai mare fabrică de blocuri ceramice din România, care va fi construită la Târgu Cărbunești, vor începe în luna martie. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu.

  „Am fost prezent la fabrica de la Codrun în luna decembrie. Cea de la Cărbunești va fi mult mai mare. Capacitatea va fi de 500 metri cubi pe an. Își doresc ca în cel mult doi ani de zile să fie pusă în funcțiune. Investiția va fi de aproximativ 30 milioane de euro. Nu pot să spun ce număr de persona va lucra și în perioada construcției și de derulare a investiției. Zilele trecute am fost anunțat că reprezentanții companiei vor face publică această investiție. Este o firmă foarte mare, iar cererea de blocuri ceramice este mare. Este cea mai mare fabrică de blocuri ceramice care va fi construită în România“.

  Fabrica este realizată de compania Soceram.

   

  Investițiile în industria automotive sunt blocate

   

  Și alți investitori s-au arătat interesați să vină în județul Gorj. Aceștia sunt din industria automotive, dar proiectele de dezvoltare sunt blocate din cauza crizei conductorilor.

  „Din păcate am avut discuții cu câțiva investitori în domeniul componentelor de automobile. Ceea ce se întâmplă în piața mondială cu lipsa unor componente electronice a făcut să amâne debutul unor investiții și în județul Gorj. Vorbim de industria automotive, care se confruntă cu lipsa de conductori. Sunt problemele cu toate fabricile. Așteptăm să se revină la normal, pentru că sunt mulți investitori interesați să reloce activitatea în județul nostru, deoarece au probleme cu forța de muncă“, a spus președintele Consiliului Județean Gorj, la o emisiune de la 1 Plus Tv.

   

  Te-ar mai putea interesa

  2 COMENTARII

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: