spot_img
16 C
Târgu Jiu
miercuri, septembrie 27, 2023
Altele
  AcasăActualitateÎncepe deszăpezirea Transalpinei

  Începe deszăpezirea Transalpinei

  Două utilaje de deszăpezire vor ajunge astăzi pe Transalpina pentru a începe lucrările de deszăpezire a celei mai înalte șosele din județul Gorj.

  Cristi Tudor, responsabil de relaţia cu mass-media din cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova, a precizat că deszăpezirea va începe în cel mai scurt timp: „Vom duce două încărcătoare frontale şi vor începe lucrările de deszăpezire în cel mai scurt timp. Freza nu poate fi folosită, pentru că este o zonă cu mult grohotiş. Şi colegii de la Vâlcea vor merge să constate situația şi, dacă va fi nevoie, vor interveni şi ei“.

  O gură de oxigen pentru cabanieri

  Cabanierii de la Rânca cer ca circulația pe tot tronsonul să redeschisă cât mai repede.

  Constantin Pănescu, președintele Asociaţiei Concesionarilor din Rânca, a spus că redeschiderea circulaţiei pe tot tronsonul Transalpinei ar însemna o gură de oxigen pentru proprietarii de spaţii de cazare: „Majoritatea turiştilor care sunt interesaţi să vină la Rânca ne întreabă dacă s-a deschis Transalpina. Înregistrăm pierderi foarte mari. Avem angajaţi şi tot felul de facturi care trebuie achitate, iar noi nu înregistrăm venituri în această perioadă. Redeschiderea circulaţiei pe Transalpina înseamnă o gură de oxigen pentru cei care deţinem spaţii de cazare în zona Rânca. Sunt dezamăgit pentru că din discuţiile pe care le-am avut am aflat că lucrătorii de la Drumurile Naţionale din Gorj nu au primit combustibil şi ce au nevoie pentru a începe deszăpezirea. De aproape două săptămâni de când am făcut demersurile, nu s-a întreprins nimic“.

  Transalpina este cel mai înalt drum din România, ajungând la o înălţime de 2.145 de metri în pasul Urdele. Are o lungime de aproape 150 de kilometri şi străbate trei judeţe: Gorj, Vâlcea şi Alba.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: