spot_img
16.3 C
Târgu Jiu
miercuri, septembrie 27, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesS-a stins din viață primul medic nefrolog din județul Gorj

  S-a stins din viață primul medic nefrolog din județul Gorj

  Medicul Lidia Florescu, care a condus Direcția de Sănătate Publică Gorj, s-a stins din viață după o lungă suferință. Aceasta a fost primul medic nefrolog din județ.

  Lidia Florescu a absolvit facultatea în 1973 și a fost repartizată ca medic la Complexul Energetic Turceni. În 1975 a urmat secundariatul pentru specializarea Anestezie-Terapie Intensivă la Institutul Fundeni. Din 1978 până în 1998 a lucrat ca anestezist în cadrul Spitalului Județean 700 din Târgu-Jiu.

  A pus bazele dializei în Gorj

  Lidia Florescu s-a specializat, ulterior, în nefrologie, fiind primul medic cu această specialitate din judeţul Gorj și a început să lucreze din 1997 în paralel la Centrul de Dializă care s-a înființat în acel an la Târgu-Jiu.

  „Am reuşit să dezvolt Centrul de Dializă, astfel încât, în anul 2005, a fost selectat într-un program al Băncii Naţionale pentru privatizarea serviciilor de dializă. A fost primul serviciu medical privatizat din judeţul nostru, fiind benefic în primul rând pentru pacienţi“, relata medicul într-un interviu.

  „S-a stins din viață, după o grea suferință, un medic de excepție al urbei noastre, dr. LIDIA FLORESCU. Cei care am cunoscut-o, cei care am lucrat împreună în cadrul Spitalului Județean de Urgenta Tg. Jiu, îi aducem un pios omagiu colegial. Dumnezeu s-o aibă în paza sa în lumină veșnică!“, a transmis medicul Pătrășcoiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: