spot_img
15 C
Târgu Jiu
luni, februarie 26, 2024
Altele
  AcasăActualitateÎncepe Strad'Art, primul festival internațional de artă urbană din Târgu Jiu

  Începe Strad’Art, primul festival internațional de artă urbană din Târgu Jiu

  Strad’Art, primul festival internațional de artă urbană din Târgu Jiu, se va desfășura între 22-28 Iulie. Clădirile mai multor licee din municipiu vor fi transformate și vor deveni de nerecunoscut.

  Evenimentul își propune promovarea culturii stradale și a dialogului ei cu comunitatea locală, precum și regenerarea spațiului urban prin intermediul artei. De asemenea, se vizează educația prin intermediul artei și dezvoltarea conștiinței copiilor și a adulților pentru valorile artistice și respectului implicit, cu impact asupra existenței, socialului, protejării mediului.

  Cine sunt participanții

  În ediția acestui festival vor fi realizate opt picturi murale, de către artiști internaționali precum Farid Rueda din Mexic, cunoscut pentru picturi murale în New York, Mexico City, Bogotà, Moscova, Paris sau Milano și Endo din Serbia, cu participări la festivaluri importante din Europa. Printre participanți se vor număra artiștii români Kero și Ocu, recent întorși de la un proiect social-cultural din Palestina sau baieții de la Kaps Krew din Iași, cu o prezență constantă pe scena artei stradale românești, dar și foarte talentații Cristian Scutaru, Andreea Toma și Florin Radu. Acești incredibili artiști își vor lăsa amprenta, înfrumusețând zidurile unor școli și licee din oraș, Amfiteatrul din Parcul Central și o fațadă a sediului Salvamont Gorj.

  Pe durata festivalului vor avea loc expoziții, întâlniri-dialog despre regenerare urbană, proiecții de film în aer liber, ateliere de desen, adresate copiilor din cartierele defavorizate, workshop-uri de graffiti, precum și un tur pietonal ghidat. La finalul festivalului se va parcurge un tur al lucrărilor, pe biciclete.

  Curatorul festivalului este Adrian Oniga.

  Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Târgu Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: