spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Altele
  AcasăActualitateÎntâlnire între prefectul de Gorj și conducerea Aparegio, după ce mai multe...

  Întâlnire între prefectul de Gorj și conducerea Aparegio, după ce mai multe cartiere au rămas fără apă

  Prefectul de Gorj, Corneliu Răducan, s-a întâlnit, astăzi, cu conducerea Aparegio, după ce, la sfârșitul săptămânii trecute, mai multe cartiere din municipiul Târgu Jiu au rămas fără apă.

  „Am avut o întâlnire cu directorul de la Aparegio, pentru că în zilele de weekend am avut câteva sesizări de la cetățenii din două zone ale orașului, Traian și Ana Ipătescu, că furnizarea apei s-a oprit. Mi s-a comunicat că a fost o defecțiune pe rețea și s-a remediat. Astfel de avarii vor m ai exista, dar este extrem de important ca echipele Aparegio să intervină, pentru ca acest disconfort să nu fie unul de durată. Am găsit înțelegere și mi s-a promis că angajații Aparegio vor face tot ceea este posibil ca acest gen de defecțiuni să fie remediate în cel mai scurt timp“, a spus prefectul Corneliu Răducan.

  Acesta a precizat că debitul la sursele de apă a fost refăcut pentru că a plouat în zona montană, dar este nevoie de folosirea apei în mod rațional: „Debitul este în parametri normali pentru că s-a realizat o nouă captare pe râul Șușița“.

  Apel pentru un consum rațional al apei

  Conducerea Aparegio a făcut un apel la un consum rațional al apei în perioada de vară: „Accesul la apă curată este un drept esențial al omului. Aproape toată apa proaspătă disponibilă pentru uzul uman provine din precipitații, care variază imens în timp şi spaţiu. Având în vedere aceste considerente, puteți înțelege cu ușurință motivul pentru care ne adresăm în aceste momente utilizatorilor serviciului nostru cu rugămintea de a dovedi maximă responsabilitate în utilizarea apei potabile furnizate, când din cauza caniculei prelungite și a secetei sunt afectate debitele apelor şi refacerea apelor subterane.

  Conştiinţa publică este indispensabilă pentru mobilizarea unui sprijin efectiv în managementul durabil al apelor şi este mai mult decât necesară, obligatorie am putea spune pentru producerea schimbărilor necesare în comportament şi acţiuni, pentru a preveni efectele secetei, expuse mai sus, care ar afecta întreaga comunitate. De aceea adresăm rugămintea consumatorilor/clienților noștri să utilizeze apa potabilă cu maximă responsabilitate, strict în scop casnic, menajer, evitând folosirea apei potabile pentru alte scopuri, neesențiale“

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: