spot_img
25 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 15, 2024
Altele
  AcasăActualitateInundații la Crușeț/Codul roșu prelungit până duminică

  Inundații la Crușeț/Codul roșu prelungit până duminică

  Inundațiile continuă în Gorj, de această dată în comuna Crușeț. De asemenea, riscul de inundații există și pentru alte localități, pentru că hidrologii au prelungit codul roșu până duminică la prânz.

  Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj a intervenit sâmbătă cu mai multe echipaje pentru evacuarea apei din gospodarii din comuna Crușet. Revărsările de ape au făcut ravagii în mai multe zone din județ și din țară, iar riscul este mare, în continuare.

  Ce ape sunt în cod roșu

  Hidrologii Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor au actualizat Avertizarea Hidrologică, prelungind Codul Roșu până duminică, la ora 12:00.

  „Riscul de inundații majore este prezent pe râurile din bazinele hidrografice: Poganiş – pe sectorul aval confluenţă cu râul Tău – amonte Ac. Cadar Duboz (judeţul Caraş Severin), Bârzava – pe sectorul aval confluenţă cu râul Fizeş (judeţele: Caraş Severin şi Timiş), Caraş, Nera (judeţul Caraş Severin), Dunăre – afluenţii mici aferenţi sectorului amonte confluenţă cu râul Desnăţui (judeţele: Dolj, Mehedinţi şi Caraş Severin), Jiu – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Sadu – amonte S.H. Rovinari, Motru – bazin amonte S.H. Broşteni şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Broşteni (judeţele: Gorj şi Mehedinţi), Jiu – pe sectorul aval confluenţӑ cu râul Motru – amonte S.H. Podari (judeţul Dolj) și Jiu – afluenţii de dreapta aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Motru – amonte S.H. Podari (judeţele: Dolj şi Mehedinţi).” a transmis, sâmbătă, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor

  De asemenea, pe lângă codul roșu, care este prezent în sud-vestul României, sunt preconizate codurile portocaliu și galben atât în sud-vest cât și în jumătatea nordică a țării.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!