spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 2, 2023
Altele
  AcasăActualitateInvestiția “Bazin de înot”, din Târgu Jiu, a fost adjudecată

  Investiția “Bazin de înot”, din Târgu Jiu, a fost adjudecată

  Licitația pentru realizarea unui bazin de înot în Municipiul Târgu Jiu a fost adjudecată. Doar două oferte au fost depuse, semn că societățile nu s-au înghesuit să aibă contracte în timp de pandemie. Investiția de două milioane de euro va avea o suprafață de peste 1500 de metri pătrați.

  După doi ani de zile de când documentația a fost depusă, municipalitatea susține că investiția a intrat în linie dreaptă. Dacă în termen de 15 zile nu se va depune nicio contestație, constructorul se poate apuca de treaba. Singurul impediment este sezonul rece care bate la ușă.“Am avut ultima discuție cu doamna Pătrășcoiu, directoarea CNI. Se știa că tot marți, la ora 24, se finalizează procedura de licitație, sperând că nu vom avea contestații. Zilele următoare voi comunica și societatea care a câștigat licitația pentru această mare investiție de la Târgu Jiu. Procedura este așadar finalizată, ceea ce înseamnă că trebuie să mai așteptăm 15 zile, așa cum spune legea, pentru eventuale contestații depuse de cealaltă societate care a participat la licitație. Au fost două oferte, iar una a fost declarată câștigătoare. Pe modificarea de lege știu că lucrurile s-au complicat puțin pentru cei care vor să depună contestații, pentru că trebuie să depună și o garanție pe care o pierd în condițiile în care se constată că acea contestație nu a fost întemeiată. Acest lucru ne-a ajutat foarte mult pe noi ca autorități publice locale, dar și autoritățile centrale, pentru că nimeni nu mai poate depune contestații fără motiv”,  transmis primarul Marcel Romanescu.

  Ce prevede proiectul?!

  Proiectul este identic cu alte investiții similare din țară. Odată finalizat va fi folosit în special de elevii din Târgu Jiu. “Este un proiect-tip, adică nu s-a mai licitat proiectare cu execuție, deci se trece direct la execuție. Este un proiect care se amenajează în toate municipiile din țară, un proiect de bazin didactic. Nu este o piscină olimpică, ci una didactică, ce va putea fi folosită de tinerii din Târgu Jiu și nu numai. Mi-aș dori ca prioritate să aibă unitățile de învățământ de pe raza orașului. Copiii ar putea să facă o parte din orele de educație fizică și sport exact la bazinul din complexul sportive”, a declarant Marcel Romanescu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: