spot_img
10.2 C
Târgu Jiu
vineri, martie 1, 2024
Altele
  AcasăActualitateIonel Mantog, pe lista celebrilor condamnați care rămân fără decorații

  Ionel Mantog, pe lista celebrilor condamnați care rămân fără decorații

  Fostul secretar de stat în Ministerul Economiei, gorjeanul Ionel Manțog a rămas fără distincția de Cavaler acordat în 2000 de președintele țării, Emil Constantinescu la vremea aceea. Klaus Iohannis a decis retragerea titlului onorific tuturor condamnaţilor definitiv.

  Preşedintele României a semnat, ieri, decretele privind retragerea decorațiilor acordate în trecut unor persoane care au fost condamnate pentru diverse infracțiuni. Pe lista celor vizați se numără și un gorjean. Ordinul Național ”Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, conferit prin Decretul nr. 555 din 1 decembrie 2000, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 670 din 16 decembrie 2000, domnului Manţog Ionel. Totodată, în temeiul prevederilor art.100 din Constituţia României, republicată, ale art. 51 lit. a din Legea nr.29/2000 privind sistemul naţional de decoraţii al României, republicată, precum și ale Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.104/2000 privind reinstituirea Ordinului şi Medaliei Naționale „Pentru Merit”, aprobată prin Legea nr.542/2001, cu modificările ulterioare, i-a fost retras, anunță Administrația Prezidențială într-un comunicat.

  În 9 iulie 2012, Ionel Manţog şi fostul director general al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, Ion Vulpe, au fost condamnaţi de instanţa supremă la cinci ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu în formă calificată, în dosarul „Strămutaţilor de lux”, decizia fiind definitivă. Fostul lider al PDL Gorj Ionel Manţog a fost încarcerat în 2012.

  Te-ar mai putea interesa

  2 COMENTARII

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: