spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 25, 2023
Altele
  AcasăActualitateJandarmeriţa Lola se pensionează

  Jandarmeriţa Lola se pensionează

  A slujit cu devotament Jandarmeria gorjeană, dar acum i-a venit vremea să se odihnească. Şi asta pentru că urmează să fie scos la pensie, iar timpul liber să-l petreacă într-un cadru mai liniştit. Vorbim despre câinele-jandarm Lola, care a împlinit vârsta de pensionare. Patrupedul, specializat în detectare de substanţe explozive va fi un câine liber de orice îndatorire, după ce comisia care se va întruni va decide pensionarea cu acte în regulă.

  Lola are opt ani şi, de-a lungul timpului a îndeplinit cu succes îndatoririle în toate misiunile de detectare a substanţelor explozive atunci când a fost solicitată de conducerea Jandarmeriei Gorj. Ultima misiune, încheiată cu succes s-a soldat cu întocmirea a trei dosare penale pe numele unor suporteri asupra cărora, patrupedul a detectat câteva petarde, cu care urmăreau să intre pe Stadionul Municipal la un meci din Liga I. Acum, în prag de pensionare, Lola îşi continuă antrenamentele zilnice pentru a nu ieşi din formă. „Este un câine docil şi a acumulat experienţă de-a lungul timpului. Şi-a făcut datoria fără a crea probleme. Este un câine specializat în detectarea de substanţe explozive şi a participat la diverse misiuni, unde nu a înşelat-o niciodată simţul dezvoltat al mirosului”, dezvăluie Dan Grădineanu, conductorul câinelui jandarm aflat în prag de pensionare. O are în grijă de cinci ani, dar nici după pensionare nu se va despărţi de Lola. Îi este loială, motiv pentru care o va lua acasă, imediat ce va fi declarată cu acte în regulă pensionară. „Nu este agresivă, nu a muşcat pe nimeni niciodată. Ea a fost dresată pentru activităţi specifice pentru calităţile pe care le are. Acum a îmbătrânit, dar nu o înstrăinez, o iau la curte la mine”, a mai spus Dan Grădineanu, care este şi comandatul grupei Conductori Câini Serviciu, din cadrul Jandarmeriei Gorj.

  Lola, pensionată cu acte în regulă

  Pensionarea câinelui jandarm va fi stabilită de către o comisie care o va analiza amănunţit. „Pe baza propunerii conductorului care îl are în folosinţă, se întruneşte o comisie care constată acele disfunţionalităţi în serviciu. Câinele trebuie să aibă îndeplinită durata de folosinţă, durata fiind minimă de şase ani şi cel mult nouă ani. Condiţia este să nu mai corespundă din punct de vedere medical, şi lipsa aportului de viaţă. După ce au fost întrunite toate aceste condiţii comisia în declară apt pentru pensionare, urmând a fi acordat cu titlu gratuit conductorului său, dacă şi-a explimat dorinţa de a-l prelua după ce a împlinit vârsta de pensionare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Gorj, Alin Ivan. Imediat ce va fi pensionată, Lola va ajunge în grija conducătorului, care spune că nu este primul câine pe care îl adoptă după pensionare.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: