spot_img
13.7 C
Târgu Jiu
marți, octombrie 3, 2023
Altele
  AcasăActualitateLicean din Gorj, la olimpiada internațională de franceză

  Licean din Gorj, la olimpiada internațională de franceză

  Un elev din județul Gorj va participa la olimpiada internațională de limba franceză. Din echipa României fac parte cinci elevi, printre care se numără și un licean de la Liceul Teoretic din Novaci.

  „În perioada 7-9 decembrie 2021 se va desfășura, Olimpiada Internațională de Limba Franceză, exclusiv în mediul online. Ediția pilot a competiției va fi organizată, în parteneriat, de către Centrele Regionale Francofone (CREF) ale OIF din Europa Centrală și de Est (CREFECO), Asia-Pacific (CREFAP), Africa și Orientul Mijlociu (CREFAMO) și de Conferința miniștrilor educației ale statelor și guvernelor din Francofonie (CONFEMEN).

  Olimpiada se adresează elevilor cu vârsta cuprinsă între 16-18 ani, care au obținut cel puțin nivel B1 la testul Ev@lang  și constă în două probe: o probă scrisă individuală – redactarea unui eseu argumentativ și o probă orală pe echipe naționale, care constă în simularea unei dezbateri televizate, pe o temă trasă la sorți dintr-o listă de teme transmise în prealabil de către organizatori.

  Cele 23 de țări participante vor fi reprezentate la Olimpiadă de echipe naționale formate din 5 elevi.

  Din echipa care va reprezenta România la Olimpiada Internațională de Limba Franceză face parte și  gorjeanul ABDULHADI  Z. MOHAMED, elev în clasa a XI-a, profil matematică-informatică, la Liceul Teoretic Novaci, profesor îndrumător Tomescu Oana-Raluca.

  În perioada 8-30 noiembrie echipa va participa la ateliere de pregătire cu profesorii selectați pentru pregătirea lotului olimpic, precum și la ateliere organizate de către Bureau International Jeunesse“, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

   

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: