spot_img
16.3 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 4, 2023
Altele
  AcasăActualitateLiceul din Gorj unde aproape toți angajații sunt vaccinați împotriva COVID-19

  Liceul din Gorj unde aproape toți angajații sunt vaccinați împotriva COVID-19

  O acțiune de vaccinare s-a desfășurat, săptămâna trecută la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu. Trei săli de clasă au fost transformată în centrul de vaccinare. Peste 150 de persoane au fost imunizate. Cele mai multe, 120, au ales vaccinarea cu serul de la Pfizer.

  „După mai bine de 100 de ani de la prima dovadă de umanitate a „Gimnasiului Tudor Vladimirescu”, atunci când în timpul Primului Război Mondial (1916) cursurile școlii au fost suspendate, aceasta devenind Spital Militar, acum – în anul 2021 – școala noastră își suspendă din nou cursurile, de data aceasta din cauza pandemiei COVID-19, Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” devenind pentru o zi centru de vaccinare împotriva virusului.

  Acțiunea, desfășurată la inițiativa grupului de Ambasadori Juniori și Seniori ai Parlamentului European din cadrul C.N.T.V., a vizat vaccinarea atât a elevilor, părinților, dar și rudelor apropiate elevilor, cât și a personalului didactic și nedidactic.

  Direcția de Sănătate Publică, prin domnul director Narcis Stoian, a răspuns prompt afirmativ inițiativei noastre și miercuri, 27 octombrie 2021, Colegiul a găzduit o echipă mobilă condusă de dr. Dan Ciotor. Ajutați de cadrele medicale ale școlii, aceștia au reușit să imunizeze cu vaccinurile Pfizer, Moderna și Johnson&Johnson (dozele corespunzătoare fiecărui subiect) 153 de persoane. Din totalul de 153 de persoane imunizate, prima doză a fost administrată unui număr de 52 de elevi și 16 angajați ai Colegiului Național «Tudor Vladimirescu». Acțiunea de imunizare s-a desfășurat în intervalul orar 09:00 – 15:00, în trei săli de clasă, conform programului transmis elevilor, părinților și cadrelor didactice și nedidactice pe platforma digitală oficială a școlii și a fost supravegheată pe tot parcursul zilei de doamna director Cristina Goanță și domnul director adjunct Bogdan Rădulea-Zamfirescu“, a precizat prof. Daniela-Ileana Vâlceanu, coordonator al acțiunii de vaccinare.

  Aproape 83% dintre angajații CNTV sunt vaccinați

   

  Aproape 83% dintre angajații CNTV sunt vaccinați în momentul de față, ia conducerea liceului a anunțat că acțiunea de vaccinare va continua luna viitoare.

  „La momentul actual, numărul persoanelor vaccinate împotriva COVID-19 cu cel puțin o doză este de 107 dintr-un total de 129 de angajați ai Colegiului, ponderea personalului vaccinat raportat la numărul total al angajaților fiind de 82, 94%.

  Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu mulțumește elevilor, părinților, precum și cadrelor didactice și nedidactice pentru solidaritate și implicare în maratonul vaccinării, dar mai ales Direcției de Sănătate Publică Gorj pentru ajutor și sprijin și Inspectoratului Școlar Județean Gorj pentru susținere. Continuăm luna viitoare, cu administrarea rapelului și nu numai!“, a mai transmis Daniela-Ileana Vâlceanu.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: