spot_img
17.2 C
Târgu Jiu
luni, mai 29, 2023
Altele
  AcasăActualitateLider de sindicat: Termocentrala Rovinari nu mai poate funcționa cu trei grupuri

  Lider de sindicat: Termocentrala Rovinari nu mai poate funcționa cu trei grupuri

  Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului „Energia“ de la Termocentrala Rovinari, susține că unitatea nu mai poate funcționa cu trei grupuri, din cauza lipsei de personal: „Îmi spun oamenii că la termocentrala Rovinari nu mai putem funcționa cu trei grupuri energetice din cauza lipsei de personal. De ce s-a ajuns aici?“.

  Acesta susține că cei 600 de nou angajați în cadrul companie nu ajută prea mult: „Ce spun colegii din partea minieră, jumătate dintre ei au fost angajați pe pile și au încercat să-i pitule pe la diferite activități“.

  Salariații cu experiență sunt rugați să rămână în activitate

  Salariații cu experiență care trebuie să se pensioneze sunt rugați să rămână în activitate.

  „Se roagă de ei cei din compania ca să mai rămână și oamenii nu vor, dar nu mai vor. Îmi spun că de ce să mai rămâne, pentru că trebuie să aibă grijă de trei locuri de muncă. Sunt oameni cu experiență.
  Avem experiență în termocentrală la exploatarea termo-mecanică. Este o activitate mai complexă șă necesită niște capacități pe care le dobândesc salariați într-un timp mai îndelungat“, a mai spus Manu Tomescu, la o emisiune de la postul 1 Plus Tv.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. Se va prabusi totul. Personalul dintr-o termocentrala nu se formeaza in 6 luni. Pentru asta trebuie ani. Transferul de personal din zona miniera in termocentrala este o masura cu rezultate indoielnice si chiar fara rezultate pentru multe sectoare . Nu mai vorbesc de specificul instalatiilor si de complexitatea lor comparativ intre cele doua tipuri de activitate, minier si termo. Hemoragia de personal din ultimi ani stimulta si de coeficientul de 1,4 la pensionare isi arata roadele. Gorjul va deveni o zona ecologica!

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: