spot_img
27.5 C
Târgu Jiu
joi, iulie 25, 2024
Altele
  AcasăActualitateLocalitatea unde mulți cetățeni se sustrag de la plata impozitelor

  Localitatea unde mulți cetățeni se sustrag de la plata impozitelor

  An nou, aceleași probleme. Dacă în alte localități cetățenii stau la cozi să își plătească taxele și impozitele, la Scoarța, autoritățile sunt depăsite de situație. Localnicii, mulți dintre ei de etnie rromă, refuză, de ani de zile, să își achite dările la stat. Acțiunile de colectare, din anii trecuți, au fost un dezastru, o recunoaște chiar primarul.

  Colectarea taxelor în rândul cetățenilor de etnie rromă rămâne o problemă la nivel de județ și nu numai. Multe localități pierd bani la rectificările făcute de Guvern deoarece nu ating coeficientul necesar de colectare a taxelor și impozitelor locale. Printre ele și comuna Scoarța, unde datoriile sunt piatră de moară pentru bugetul primăriei.
  “Am început încasarea impozitului pe anul acesta. De ani de zile, sunt oameni care nu au bani și nu plătesc. Au case, mașini, dar suntem în imposibilitatea de a colecta acest bani. Am avut acțiuni cu poliția, rezultatul a fost dezastruos. Pentru cei care nu au venituri și au amenzi, putem face muncă în folosul comunității. Muncim, facem dosare, primim acceptul instanței și cetățeanul ia hârtia și o aruncă. Nu avem ce să le facem! Am primit bani puțini la rectificarea bugetară, din cauza încasărilor la buget”, a transmis primarul Ion Stamatoiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!