spot_img
15.1 C
Târgu Jiu
duminică, octombrie 1, 2023
Altele
  AcasăActualitateLocul de parcare de reședință în Târgu Jiu va costa până la...

  Locul de parcare de reședință în Târgu Jiu va costa până la 1.000 de lei

  Un loc de parcare de reședință în municipiul Târgu Jiu va costa chiar și 1.000 de lei pe an. Conducerea Primăriei Târgu Jiu vrea să schimbe modul de administrare al parcărilor de reședință. Persoanele care vor deține un loc de parcare vor avea dreptul de folosință exclusivă doar între orele 17.00 și 5.00. Cei care doresc să îl aibă la dispoziție 24 de ore din 24 vor fi nevoiți să scoată din buzunar suma de 1.000 de lei.

  „Se va face Direcția de parcări și vor fi regândite atât cele de reședință, cât și cele cu plată. Am comandat un studiu de trafic, care se va efectua înm acest an. Se va achita pentru locul de parcare de reședință 120 de lei, de la ora 17,00 la 5 dimineața. Cine vrea locul de parcare pentru 24 de ore va achita 800 sau 1.000 de lei pe an. Așa se întâmplă și în Ardeal“, a spus viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Bogdan Bejinaru la Radio Infinit.

  Acesta a precizat că a găsit posibilitatea de a amenaja noi locuri de parcare în zona Pieței Mici: „Locatarii de pe strada A. I. Cuza au fost anunțați să își desființeze gardurile pentru că urmează să înființăm doi parcări: una în formă de spic și cealaltă pe lungime“.

  Oprirea interzisă și alveole pe Bulevardul Ecaterina Teodoroiu

  Viceprimarul municipiului Târgu Jiu a precizat că pe Bulevardul Ecaterina Teodoroiu nu se va mai permite oprirea și se vor amenaja alveole: „Vreau ca pe Bulevardul Ecaterina Teodoroiu să se amenajeze alveole, cum sunt cele de pe bulevardul Unirii. Deja am trecut prin Comisia de circulație ca pe acest bulevard, din dreptul supermarket-ului de pe Lotrului și până la giratoriu, va fi oprirea interzisă. Oamenii trebuie să înțeleagă că atâta timp cât stai la casă trebuie să îți bagi mașina în curte pentru că îmi doresc ca bulevardele să fie libere toate până în jurul anului 2023“.

  Te-ar mai putea interesa

  5 COMENTARII

  1. Va legati numai de parcarile dintre blocuri.
   Pe cand o taxare si pentru cei care locuiesc la case si lasa masinile pe trotuar sau pe carosabil in fata casei, asa ar fi corect, egalitate la taxe pentru toti locuitorii ?
   Cand o sa putem circula civilizat pe trotuare fara a ocoli masini sau a ne feri de apa care curge de pe acoperisuri, macar pe axa Brancusi care acum este ,,varza” sau pe strazile paralele cu aceasta ?

  2. Si in momentul in care parcarea de resedinta dupa ora 17 e ocupata ce faceti? Vine Politia Comunitara si arde o invitatie si locul de parcare tot ocupat ramane. Hai ca pute. La cate amenzi trebuiau date pana acum pentru parcari neregulamentare in Munițipiul asta aveati un buget de statea „mâța în coadă”. Sunteti nepregatiti .. nu aveti masini de ridicat, nu dispuneti de personal, amenzile care trebuiau date se „dau la pace”. Hai sictir!

   • Exceptînd tonul, ai dreptate. Există persoane certate cu regulile care ocupă locurile de parcare de reședință fără să se sinchisească prea mult. Iar poliția locală vine numai dacă este chemată, îți cere actele să vadă dacă ai dreptul de folosință a locului respectiv, face poză cu mașina care ți-a ocupat locul, pune un aviz de amendă pe parbrizul mașini celui care a ocupat abuziv locul și pleacă spunînd că ei nu au posibilitatea de ridicare a mașinii respective și te lasă cu buza umflată fiind nevoit să cauți loc de parcare în stradă sau în alte cartiere.
    Păi dacă tot vorbim de Ardeal și dau de exemplu Sibiul, acolo se ridică mașini la greu, iar populația se conformează.

  3. Să zicem că nu m-ar deranja ca locul să fie folosit atunci când sunt plecat. De ce ora 17? Eu ajung acasă la 16,30. Găsesc parcarea ocupată; ce fac? Stau de pază sau dau ture prin cartier până se (și dacă se) eliberează locul? Probleme sunt și acum dar când cel care parchează știe că are dreptul până la 17 și care ca tot românul educat (dă-l în măsa că nu crapa 10minute), uită să mai plece. De ce 5 dimineața și nu 8 când majoritatea pleacă de acasă între 6,30 și 7,30? Pentru a fi obligați să ne încadrăm la 24 din 24? Întreb și eu? Și dacă optez pt. 24 din 24 cum garantați că nu am probleme. Dacă vi se pare că incasați puțin, luați la pas parcările, notați numerele de înmatriculare, luați de la poliție data înmatriculării și adresa posesorului. Dacă adresa coincide cu locul de parcare și nu are contract cu primaria, instanța și plata de la data inmatriculării.
   În zona unde locuiesc sunt cca. 150-170 locuri împărțite în câteva parcări. În una din ele deși toate locurile sunt ocupate, doar două sunt cu contract.

   • Nu mai aveti bani pentru salarii? In momentul de fata nu faceti nimic nici pentru cei 120 de lei! Iti gasesti locul ocupat? Suni degeaba la Politia Locala! Ei maxim o invitatie pot sa dea! Si bineinteles nu o ia nimeni in calcul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: