spot_img
15.7 C
Târgu Jiu
duminică, octombrie 1, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesMedicul gorjean, răsplătit cu diplomă de excelență de cel mai mare spital...

  Medicul gorjean, răsplătit cu diplomă de excelență de cel mai mare spital din Londra, s-a vaccinat împotriva COVID-19

  Medicul gorjean Roxana Hotoboc (60 de ani), care activează în cadrul Departamentului de Urgență de la Spitalul St. Thomas, cea mai mare unitate medicală din capitala Angliei, distins recent cu o diplomă de excelență din partea conducerii medicale pentru modul în care își desfășoară activitatea, s-a vaccinat anti COVID-19.  „M-am vaccinat cu vaccinul de la Oxford! Deja engleza mi s-a îmbunătățit!“, a glumit medicul care este foarte apreciat în Londra. Aceasta a precizat că englezii au mai multă încredere în vaccinul dezvoltat în colaborare cu Universitatea Oxford și aleg să se vaccineze cu acesta: „Nu am fost foarte hotărâtă să îmi fac vaccinul, dar am încredere în englezi. Am făcut vaccinul de la Astra-Zeneca. Și aici sunt sceptici, dar majoritatea se vor vaccina și ăre“.

  „Am avut senzația că suntem pe un câmp de luptă“

  Medicul Roxana Hotoboc a lucrat și în cadrul departamentului de urgență unde sunt internați bolnavii de COVID-19 și a constatat că simptomele de COVID-19 s-au diversificat: „Este o cazuistică bogată și eu am impresia că sunt mai multe cazuri de COVID-19, decât au fost în primul val. Sunt forme de COVID-19 foarte atipice. Bolnavii nu mai vin simptomele clasice. Vin cu dureri abdominale, de cap, afecțiuni nervoase. Este o diversitatea extraordinară a simptomelor infecției cu coronavirus. Este o muncă titanică la Urgență. Am avut senzația că suntem pe un câmp de luptă, mai ales când am lucrat în zona unde erau internați pacienții cu COVID-19. Am avut impresia că suntem într-un război“.

  „Lumea tace, muncește în continuare și ne facem treaba“

  Roxana Hotoboc spune că lucrătorii din domeniul sanitar nu au pretenții salariale mai ales în această situație grea: „Nu prea se fac revendicări salariale, deși era o discuție să ni se majoreze veniturile cu 15%. Nu se pune presiune mare pe guvernanți în situația actuală. Lumea tace, muncește în continuare și ne facem treaba, fără să ridicăm pretenții materiale. O premiere de acest gen contează mai mult decât banii“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: