spot_img
5.3 C
Târgu Jiu
sâmbătă, decembrie 9, 2023
Altele
  AcasăActualitateLuis Popa, avertisment pentru edilii târgujieni! „Vom continua acțiunile de ecologizare, chiar...

  Luis Popa, avertisment pentru edilii târgujieni! „Vom continua acțiunile de ecologizare, chiar dacă pe unii îi deranjează”

  Edilii târgujieni sunt arătați cu degetul pentru munții de gunoaie care au răsărit prin oraș. Șeful Serviciului Județean de Gestionare a Deșeurilor și a Activităților de Salubrizare Gorj, Luis Popa, spune că instituția pe care o conduce va continua seria acțiunilor de ecologizare, chiar dacă unii dintre aleșii locali s-au arătat deranjați, după ce au fost prinși pe picior greșit. Popa îi atenționează că nici amenzile nu vor întârzia să apară.

  Orașul Târgu Jiu, dar și ale zone ale județului, au fost deja incluse în ample acțiuni de ecologizare derulate de lucrătorii Serviciului Județean de Gestionare a Deșeurilor și a Activităților de Salubrizare Gorj. Cum edilii au fost prinși din nou pe nepregătite, reacțiile răutăcioase nu au întârziat să apară. „Vor mai urma astfel de acțiuni, pentru că, din păcate, odată cu venirea primăverii observăm că sunt deșeuri prin toate locurile din acest județ. Știu că pe unii îi deranjează faptul că scoatem în relief aceste lucruri. Din păcate, trebuie să înțeleagă că vom continua astfel de campanii și de fiecare dată când vom găsi locuri pline de gunoaie vom trage un semnal de alarmă. Pe de altă parte, dacă iau cazul municipiului Târgu Jiu, vom cere sprijinul operatorului de salubrizare și inclusiv Primăriei Municipiului Târgu Jiu, pentru că sunt foarte multe zone din oraș acoperite cu deșeuri menajere”, a declarat Luis Popa, directorul Serviciului Județean de Gestionare a Deșeurilor și a Activităților de Salubrizare Gorj.

  Reproșuri și pentru foștii colegi

  Luis Popa le reproșează și foștilor colegi de la Polaris, operatorul de salubritate din Târgu Jiu, că au lăsat prea jos ștacheta profesională, iar dovadă stau amenzile primite chiar de la Poliția Locală. Acesta atrage atenția că dacă lucrurile nu intră pe făgașul normal, vor urma sancțiuni mult mai aspre pentru toți cei care se fac responsabili. „Deja am avut o discuție cu cei de la Garda de Mediu, iar dumnealor mi-au spus că în momentul în care mergem în teren și depistăm anumite zone, să îi anunțăm, să facem poze din zonele respective și să le trimitem, urmând ca dumnealor să facă astfel de controale. Au fost receptivi la semnalul nostru de alarmă. În același timp am avut o discuție și cu directorul Poliției Locale Târgu Jiu, care ne-a promis că se va implica din punct de vedere al salubrizării, drept dovadă că a început să dea și anumite amenzi, inclusiv operatorului de salubrizare, și foarte bine a făcut că a procedat așa. În perioada următoare vom avea discuții și cu alte instituții, pentru a trage un semnal de alarmă, deoarece îmi doresc să avem un județ cât mai curat”, a mai spus Luis Popa.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: