spot_img
2.6 C
Târgu Jiu
sâmbătă, decembrie 9, 2023
Altele
  AcasăEditorialSportul gorjean, „în comă”! Îl mai salvează cineva?

  Sportul gorjean, „în comă”! Îl mai salvează cineva?

  Toată lumea vorbește de sport și toți își aduc aminte de perioada în care aveam echipă de fotbal, de baschet sau de handbal, echipe  care se luptau cu formații puternice din România, care ocupau primele locuri în clasament și care reprezentau, așa cum se cuvine, județul Gorj în Cupele Europene.

  Pe lângă aceste echipe mulți și-au făcut poze, mergeau cu ele prin țară, dar și în afară, se lăudau cu perfomanțele lor și aveau cu ce se lăuda. Era o perioadă frumoasă a sportului gorjean.

  În prezent, în Târgu Jiu, avem în construcție un stadion, care nu se știe când o să fie gata, avem o sală de sport nouă, prin care mai plouă din când în când, dar din păcate sportul începe să dispară, perfomanța nu mai există și soluții nu prea se găsesc.

  Avem o echipă de fotbal care abia rezistă în Divizia B, avem o echipă de baschet care apelează la mila suporterilor pentru a putea să-și plătească chiria și care nu are un spațiu pentru antrenamente, și o echipă de handbal, care la fel întâmpină probleme financiare.

  În același timp, de aproximativ un an și ceva se vorbește de înființarea un club sportiv municipal, care să rezolve problema sportului din oraș, dar din păcate orgoliile omoară și această speranță.

  Probabil, în viitorul apropiat, stadionul și Sala Sporturilor vor deveni obiective turistice, iar cei care ne vor vizita orașul vor beneficia de un ghid specializat care să le vorbească despre istoria sportului gorjean și ce s-ar fi putut face în aceste locații sportive.

  Le-aș recomanda, pe această cale, celor care mergeau alături de echipe prin competițiile europene și își făceau poze alături de jucători, lăudându-se cu performanța lor, să se uite la aceste poze în perioada urmatoare și dacă vor să mai beneficieze de astfel de imagini să nu lase sportul să moară.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: