spot_img
31.3 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Altele
  AcasăActualitateMai puține solicitări pentru eliberarea certificatelor prenupțiale

  Mai puține solicitări pentru eliberarea certificatelor prenupțiale

  Solicitările pentru eliberarea certificatelor prenupțiale necesare celor care doresc să se căsătorească s-au redus.

  Anual sunt eliberate de Cabinetul de Planificare familială din cadrul Spitalului Județean de Urgență câteva sute de astfel de certificate. Din cauza pandemiei, numărul de certificate medicale prenupțiale eliberate în cursul anului 2020 de medicii din cadrul Cabinetului de Planificare familială a fost mai mic – 260 certificate emise, iar de la începutul acestui an și până în prezent, au fost eliberate 309 de certificate medicale prenupțiale.

  Investigațiile medicale pe baza cărora se eliberează certificatul medical prenupțial necesită pentru efectuare câteva ore dintr-o singură zi lucrătoare (până la ora 13:30).

  Analizele medicale pe care tinerii cred doresc să se căsătorească le fac sunt următoarele: analize de sânge pentru detectarea infecției cu HIV și a sifilisului, radiografie cardio-pulmonară pentru detectarea TBC pulmonară și un consult psihiatrie care să determine dacă partenerii sunt apți psihic în vederea căsătoriei.

  Taxa pentru eliberarea certificatului prenupțial costă 120 de lei

  „Cabinetul de Planificare familială funcționează în cadrul Ambulatoriului (Policlinica) Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, sediul de pe strada Progresului, nr. 18 (Spitalul 700). Cuplurile care doresc să se căsătorească își pot face certificatul medical prenupțial la acest cabinet contra sumei de 120 lei/persoană.

  Investigațiile medicale pe baza cărora se eliberează certificatul medical prenupțial necesită pentru efectuare câteva ore dintr-o singură zi lucrătoare (până la ora 13:30).

  Analizele medicale pe care tinerii cred doresc să se căsătorească le fac sunt următoarele: analize de sânge pentru detectarea infecției cu HIV și a sifilisului, radiografie cardio-pulmonară pentru detectarea TBC pulmonară și un consult psihiatrie care să determine dacă partenerii sunt apți psihic în vederea căsătoriei“, se arată într-un comunicat de presă al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

  Analizele se fac în aceeași zi

  La Cabinetul de Planificare familială activează două cadre medicale: medicul primar Viorela Flitan și medicul specialist Cristina Cornoiu.

  „Eliberarea acestor certificate este doar o parte a activității noastre de la acest cabinet medical. Lumea se căsătorește și vin pentru a își face aceste certificate aici, la SJU Târgu-Jiu. Îi și consiliem, discutăm mult cu dumnealor. Este bine să vină pentru a fi informați”, a spus medicul primar Viorela Flitan.

  „Eliberăm aceste certificate medicale, sunt patru consulturi care se fac pentru aceste certificate. Avantajul este că aceste analize se fac în aceeași zi, dacă cuplul vine la ora 08:00 până la ora 13:30 vor avea acel certificat. La final, consiliez cuplul, în principal mă refer la prevenția bolilor cu transmitere sexuală și pentru alegerea momentului optim când își doresc o sarcină. Se face și consiliere pre-gravidică, căci o femeie care își dorește să aibă un copil, trebuie să știe că este nevoie să își facă anumite analize medicale”, a afirmat medicul specialist Cristina Cornoiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: