spot_img
16.7 C
Târgu Jiu
duminică, octombrie 1, 2023
Altele
  AcasăActualitateTraficul pe Transalpina rămâne închis. Pănescu cere demisia comisiei de la CNAIR

  Traficul pe Transalpina rămâne închis. Pănescu cere demisia comisiei de la CNAIR

  O comisie din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a decis ca circulația pe Transalpina, cel mai înalt drum din țară, să rămână închisă.

  „Comisia întrunită pentru analiza viabilității circulației pe DN 67C (Transalpina), între Rânca și Obârșia Lotrului (km 34+800 – km 59+800) a decis menținerea închiderii traficului pentru toate categoriile de autovehicule pe acest tronson de drum montan.

  Menționăm că măsura închiderii circulației rutiere pe acest sector a fost luată pentru siguranța participanților la trafic, având în vedere fenomenele meteorologice imprevizibile ce pot apărea în orice moment în această zonă“.

  Traficul pe Transfăgărășan rămâne deschis

  În schimb, traficul pe Transfăgărășan a fost redeschis, ca urmare a condițiilor meteo favorabile, deși în cazul celor două drumuri montane este în vigoare un normativ care prevede ca circulația să se închidă pe data de 20 octombrie: „Comisia de Revizuire Specială din cadrul CNAIR care s-a întrunit pentru analiza închiderii circulației pe Transfăgărășan a luat decizia amânării termenului de 20 octombrie, având în vedere condițiile meteorologice favorabile din prezent.

  Normativul privind circulația rutieră pe drumurile montane, DN 7C și DN 67C ”ind AND 615-2020” prevede închiderea circulației pe Transfăgărășan, începând cu data de 20 octombrie.

  Acest normativ reglementează unitar circulația rutieră pe DN 7C și DN 67C în vederea asigurării viabilității acestora prin prisma condițiilor meteorologice, climatice, altitudinii la care sunt situate și a caracteristicilor tehnice ale acestor drumuri montane.

  Precizăm că în perioada de iarnă, când condițiile meteorologice nu permit circulația rutieră în condiții de siguranță, aceasta este interzisă  pe DN 7C – “Transfăgărășan” între km 104+000 (Piscu Negru) şi km. 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă)“, se mai arată în comunicatul CNAIR.

  S-a considerat că există riscul formării de polei

  Marcel Iacobescu, prefectul județului Gorj, a spus că a făcut demersuri pentru ca circulația să rămână deschisă până pe data de 1 noiembrie, dar s-a considerat că există riscul formării de polei: „A venit comisia de la CNAIR și s-a luat decizia închiderii circulației pe Transalpina. Comisia a motivat că este posibil să apară polei și atunci nu poate să-și asume riscul. Am încercat să fac toate demersurile pentru a se menține circulația măcar până la 1 noiembrie, dar nu s-a putut“.

  „Este o măsură abuzivă“

  Constantin Pănescu, președintele Asociației Concesionarilor din Rânca, a spus că s-a luat măsura închiderii definitive pentru tot sezonul rece a circulației pe Transalpina, iar decizia este abuzivă: „Este o măsură abuzivă și vrem să vedem motivele care au stat la baza luării acestei decizii. Cei care au făcut parte din comisia respectivă trebuie să răspundă cu demisia. Circulația se va putea redeschide. Este soare și frumos, iar drumul este uscat“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: