spot_img
17.6 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăActualitateMașinile parcate pe locurile marcate cu bulina roșie vor fi ridicate

  Mașinile parcate pe locurile marcate cu bulina roșie vor fi ridicate

  De la începutul anului viitor, în municipiul Târgu Jiu va intra în vigoare un nou sistem de taxare în parcările de reședință: cei care vor să aibă locul de parcare la dispoziție 24 de ore din 24 vor achita o taxă de 360 de lei pe an, iar cei care vor să achite aceeași taxă, de 120 de lei pe an, vor avea la dispoziție locul de parcare doar între orele 16.00-8.00. În restul perioadei, dacă locul de parcare va fi liber, pe acesta va putea să parcheze și alți șoferi. Parcările de reședință pentru care se va achita o taxă de 360 de lei vor fi marcate cu bulină roșie.

  „Cele care vor fi la dispoziția proprietarului autovehiculului 24 de ore din 24 vor fi marcate cu bulină roșie. Unde apare bulina roșie nu ai voie să parchezi nici măcar un minut. În momentul în care ai parcat pe un loc marcat cu bulină roșie, poliția locală cu viitoarea mașină de ridicat, extrem de scumpă Este o mașină de ultimă generație.

  Pentru această parcare se va achita o taxă de 360 de lei pe an“, a spus Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu, la o emisiune de la postul 1 Plus Tv.

   

  Cetățenii care se mută în Târgu Jiu nu găsesc locuri de parcare de reședință

   

  De la 1 ianuarie 2021 se vor reînnoi contractele pentru parcările de reședință. Măsura fost luată pentru că se ajunsese în situația ca o familie să aibă trei sau chiar patru locuri de parcare, iar altele să nu aibă nici măcar un loc de parcare asigurat.

  „În fiecare cartier, la solicitarea asociațiilor de proprietari sau a cetățenilor, am mai diminuat din spațiul verde pentru a realiza parcări. Nu mai putem merge în această direcție și atunci, pe constatarea făcută că, în urmă cu 15 ani, fiecare familie a luat un loc de parcarea, două sau chiar trei, mi se pare normal, moral și legal ca pe noua repartiție fiecare cetățean să aibă un loc de parcare, în condițiile în care într-un cartier nu sunt mai multe locuri de parcare. În condițiile în care sunt mai multe locuri de parcare decât numărul solicitărilor este corect să poată solicita și al doilea loc de parcare și al treilea loc de parcare. În Târgu Jiu sunt cetățeni care au trei sau patru locuri de parcare, iar alții nu au deloc. Nu este corect așa ceva. Este o problemă mai ales pentru cei care vin spre Târgu Jiu. Am constatat că există o problemă în privința celor care și-au achiziționat un apartament și s-au mutat în Târgu Jiu“,  a mai adăugat primarul Marcel Romanescu.

   

  Te-ar mai putea interesa

  2 COMENTARII

  1. Cam târziu dar mai bine mai târziu decât niciodată. Aveați și înainte un regulament care prevedea că nu se atribuie decât un singur loc de parcare pentru fiecare apartament dar probabil nu se încadrau toți muritorii… Tatălui meu i-a fost luat locul de parcare, pe care era parcată o masina cu ITP asigurare și contract de folosinta și bineînțeles că avea depusă cerere pentru un loc de parcare. Pe acel loc tatăl meu și-a parcat mașininile vreme de 40 de ani. Funcționarii primăriei, fara nicio jenă i-au luat locul de parcare și i l-au dat unuia care avea 3 mașini. Pe deasupra au mai trimis și 3… locali din ăștia că polițiști nu pot sa le zic, care îi explicau lui taica-meu că gibonul cu 3 mașini are dreptul la 3 locuri de parcare daca sunt pe familii diferite, de parcă daca ar sta toată șatra într-un apartament ar avea dreptul la toate locurile din parcare.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: