spot_img
2.5 C
Târgu Jiu
duminică, decembrie 3, 2023
Altele
  AcasăActualitateMega-investiţii în municipiul Târgu-Jiu

  Mega-investiţii în municipiul Târgu-Jiu

  2013 se pare a fi un an cu noroc pentru cetăţenii municipiului Târgu-Jiu. Autorităţile locale anunţă proiecte de sute de miliarde de lei, care vin să aducă investiţii pe măsură, menite să ajute la dezvoltarea economică şi socială a municipiului. Directorul tehnic al Primăriei Târgu-Jiu a detaliat planul de investiţii prevăzut pentru următorii ani.

  Pe lângă lucrările privind infrastructura municipiului Târgu-Jiu, lucrări de sute de miliarde, se are în vedere şi modernizarea sistemului de iluminat din Parcul Central. Mai mult, tot anul acesta vor începe lucrările şi la Calea Eroilor, la Gara din Târgu-Jiu sau la pasajele subterane, menite să fluidizeze traficul din municipiu. „Începând cu 2013 s-a transmis portofoliul de proiecte mari care sunt depuse la ADR Oltenia, săptămâna trecută a avut loc prima întâlnire pe tema acestui portofoliu, urmând ca în decursul acestui an să putem realiza un plan integrat, care plan să cuprindă cât mai multe investiţii, plecând de la infrastructură, la modernizare străzi până la investiţii în domeniul protecţie socială, cultură, încât întreaga axă a Eroilor să fie inclusă în acest plan integrat. Suntem la nivelul concursului de soluţii pentru a avea o imagine clară a proiectului Calea Eroilor. În ceea ce priveşte partea de iluminat, vor fi finalizate în 2013 documentaţiile necesare reabilitării sistemului de iluminat în Parcul Central. Se va trece la modernizarea întregului sistem de iluminat. Avem peste 350 de corpuri de iluminat de montat în municipiu”, a spus Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu-Jiu.

  Pasaje subterane în principale intersecţii din municipiu

  Autorităţile locale spun că pe lângă lucrările la Calea Eroilor se vor realiza şi o serie de lucrări conexe, dar şi pasaje subterane care vor duce la fluidizarea traficului din municipiu. Ionescu spune că acest plan de investiţii va putea fi realizabil până în 2020. „Modernizare Calea Eroilor, în afară de axă, se au în vedere o serie de lucrări conexe, intersecţia Genevei cu Calea Eroilor, o parcare subterană, sunt analizate intersecţiile din zona Piaţa Centrală, intersecţie Tudor Vladimirescu, unde de asemenea pregătim studii de fezabilitate pentru pasaje subterane. Sperăm ca în acest plan integrat să putem accesa sumele necesare pentru a realiza aceste pasaje subterane. Sunt o serie de studii de fezabilitate care sunt în lucru, pentru că proiectele tehnice vor fi corelate cu ghidul de finanţare. În afară de aceste lucrări o să intre pachete de modernizare străzi, centre sociale, unităţi de învăţământ, săli de clasă, săli de sport”, a mai spus Marius Ionescu.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: