spot_img
17.8 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 13, 2024
Altele
  AcasăActualitateMitropolitul Olteniei, vizită la bisericile din Gorj afectate de cutremure

  Mitropolitul Olteniei, vizită la bisericile din Gorj afectate de cutremure

  Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, a efectuat o vizită în judeţul Gorj, la bisericile grav avariate de cutremurele din luna februarie. Părintele Mitropolit a ajuns în comuna Arcani, unde cele două lăcaşuri de cult au fost grav avariate, fapt pentru care autorităţile au decis restricţionarea accesului persoanelor în biserici.

  Înaltpreasfinţitul a fost întâmpinat de primarul localităţii, Aristică Coiculescu, de Protopopul Marian Mărăcine împreună cu preoţii parohi şi credincioşii din localitate, veniţi pentru a-şi căuta alinarea şi a cere ajutorul pentru redeschiderea lăcaşurilor de cult în care au fost botezaţi, spovediţi şi împărtăşiţi.
  „Este adevărat că urmele cutremurelor sunt vizibile. Sunt crăpături în zidărie ce necesită, în mod absolut, o evaluare şi, după aceea, o restaurare. Vom avea echipe de specialişti care să analizeze structura de rezistenţă a bisericilor. Unele lăcaşuri de cult sunt afectate pe orizontală, altele pe verticală, altele au clopotniţele şi turlele foarte afectate”, a spus Mitropolitul Olteniei.
  Irineu a făcut un apel la toţi credincioşii Bisericii din ţară şi din străinătate să sprijine refacerea bisericilor afectate, pentru a întâmpina sărbătoarea Învierii cu pace şi bucurie, prin faptele întărite de credinţă: „Totul de acum încolo ţine de modul în care ne vom organiza şi cum ne vom mobiliza ca să reparăm aceste urme ale cutremurelor. Sperăm în ajutorul credincioşilor noştri, al preoţilor şi al altor creştini din ţară şi din străinătate. Sperăm să ne ajute în acest demers de a reface cât mai repede aceste sfinte lăcaşuri. Este important ca viaţa religioasă să continue”.

  Primarul localităţii Arcani, Aristică Coiculescu i-a asigurat pe credincioşi de sprijinul instituţiei pe care o conduce: „Trebuie să facem evaluări şi expertize temeinice cu experţi acreditaţi în acest sens şi în urma rezultatelor să vedem ce soluţii vom adopta pentru cetăţenii noştri”.
  Cei care doresc să contribuie la acest necesar și important act de restaurare o pot face prin donaţii în următoarele conturi bancare:

  • ???????????????? ????????????: ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
  • ???????????????? ????????????????: ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: